ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
σε Κούβα και Βενεζουέλα

Επέστρεψε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από την οκταήμερη επίσκεψη στις δυο χώρες της Λατινικής Αμερικής

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005

Η Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου. Στο προεδρείο, επίσης κι από αριστερά προς τα δεξιά, ο Δ. Κουτσούμπας, ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
«Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας λίγες ώρες μετά την επιστροφή μας από τη Βενεζουέλα και την Κούβα, να δώσουμε αυτή τη συνέντευξη, γιατί ο σκοπός του ταξιδιού και στις δυο χώρες ήταν η ανταλλαγή εμπειριών γύρω από τα ζητήματα του Κινήματος σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, και η ανάδειξη της αναγκαιότητας έμπρακτης αλληλεγγύης στους λαούς των δυο χωρών, στις κρατικές και επαναστατικές τους δυνάμεις. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι απλώς μια απλή φραστική διακήρυξη». Ετσι ξεκίνησε χτες την εισηγητική της ομιλία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το Κόμμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του Κόμματος, από την πολυήμερη επίσκεψη στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ και τη Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, είχε την ευκαιρία συναντήσεων και διεξοδικών συζητήσεων, τόσο στην Κούβα, όσο και κυρίως, στη Βενεζουέλα, όπου και αφιερώθηκαν οι περισσότερες μέρες της επίσκεψης στις δύο χώρες.

Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.