Η επιστροφή των «δημοσιογράφων»
Τρίτη 30 Αυγούστου 2005

Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Ποτέ δεν πρέπει να χαίρεσαι όταν την είδηση που καταναλώνεις την παράγουν οι δυνάστες σου.

Δηλαδή, τα πανικόβλητα «ρεπορτάζ» για τις καταστροφές που «θα» προκαλούσε ο τυφώνας, αφορούσαν στο ενδιαφέρον του Τέρνερ για τη Λουιζιάνα, ή στην τιμή του πετρελαίου; Το αποτέλεσμα λέει πως αφορούσαν στην τιμή του πετρελαίου, η οποία, με πρόσχημα όσα τα «ρεπορτάζ» προδιέγραφαν για τις καταστροφές που θα προκαλούσε ο τυφώνας, σκαρφάλωσε κι άλλο για να παραμείνει βεβαίως εκεί ψηλά.

Αλλο παράδειγμα «είδησης», για σένα που σπεύδεις να χειροκροτήσεις την «πυγμή» με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους «παραβάτες του νόμου»:

«Δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία» σημαίνει 26 ευρώ μεροκάματο εσύ, για να μπορεί αυτός να κάνει το τραπέζι στην τροτέζα του και να σκάει 100 ευρώ το κεφάλι στην πιο φτηνή εκδοχή. Οταν η δράση σου διαταράσσει αυτήν τη «δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία» είναι η ώρα να παρέμβουν τα ΜΑΤ για την αποκατάσταση της τάξης.

«Δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία» σημαίνει εσύ με τα 26 ευρώ μεροκάματο να πληρώνεις για κάθε παιδί 100 ευρώ πριν ακόμα αρχίσουν τα σχολεία, δηλαδή να κάνεις έναν τζίρο 100 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι, για το καλωσόρισες.

Και να σε δουλεύουν κι από πάνω γιατί, λέει, προτιμάς ακόμα να πληρώνεις νοίκι για το παιδί, αντί να του πάρεις προίκα, τώρα που ...τα επιτόκια είναι χαμηλά! Ζήσε Μαύρε μου να φας ...ιδιοκτησία.

Με κάτι τέτοια φτάσαμε να θεωρείται σοσιαλιστής ο Ντελόρ, και σοσιαλισμός ό,τι προβλέπεται από το πνευματικό του δημιούργημα, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Τέσσερις ολόκληρες μέρες διακοπές ο άλλος και διαμαρτύρεται!

Κακομοίρη μου, ακόμα δεν είδες τίποτα.

Μάθε, λοιπόν, στην κόρη σου ότι στα 18 πρέπει να 'χει κάνει παιδί, στα 36 πρέπει να 'ναι γιαγιά, ως τα 46 πρέπει να συνεχίσει να συμβάλλει στη «διαιώνιση του είδους». Και για όσο χρόνο της περισσεύει, «δόξα τω θεώ», υπάρχουν μπόλικα προγράμματα απασχολησιμότητας.

Σκέψου λίγο: Μπορείς να κάνεις έστω κι ένα βήμα αν δεν τους δεις ως τάξη που καθορίζει τους νόμους της ενάντια στο δίκιο της δικιάς σου τάξης;