Υπόθεση όλου του λαού η προστασία της ειρήνης
Κυριακή 4 Ιούνη 2000

Avaton

Από τις λαϊκές αντιδράσεις για τις νέες προκλήσεις των ΝΑΤΟικών στη χώρα μας
Τα κοράκια του ιμπεριαλισμού, ΝΑΤΟ και Αμερικάνοι, ετοιμάζουν δεύτερη επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Μια τέτοια επιχείρηση κρύβει πάντα το ενδεχόμενο μιας γενικότερης ανάφλεξης πολέμου στα Βαλκάνια. Η χώρα μας, που είναι γεμάτη από βάσεις του ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ο λαός μας, όχι ευτυχώς στο σύνολό του, πολύ γρήγορα ξεχνά, πιστεύει ότι ο κίνδυνος πολέμου πέρασε, αφού σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας και ήρθε η «ειρήνη» πάλι!

Η αλήθεια είναι, χωρίς αυταπάτες, ότι ο πόλεμος κτυπά ξανά την πόρτα μας και οι ιμπεριαλιστές, χωρίς πια καμία, έστω και ψεύτικη, δικαιολογία, εμπλέκουν πάλι την πατρίδα μας στα βρώμικα και δολοφονικά σχέδιά τους, κάνοντας μάλιστα και στο έδαφός μας τις ασκήσεις τους. Η κυβέρνησή μας δε, τους τα έχει δώσει όλα, χωρίς φραγμό. Εχουμε γίνει «ξέφραγο αμπέλι» για τους δολοφόνους των λαών.

Ομως, ο προοδευτικός κόσμος έχει πάλι ξεσηκωθεί και βρίσκεται, για άλλη μια φορά, «στο πόδι». Ολες οι φιλειρηνικές δυνάμεις του τόπου μας διαδηλώνουν ενάντια σ' αυτό το καθεστώς της βίας και της υποδούλωσης, που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι λάτρεις της «νέας τάξης πραγμάτων». Ο λαός μας δε συμβιβάζεται. Σ' αυτόν τον ξεσηκωμό, εναντίον των ιμπεριαλιστών, πρέπει να πάρουν μέρος, να συμμετάσχουν, το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας. Αυτή η υπόθεση της ειρήνης και της αξιοπρέπειας δεν είναι υπόθεση των λίγων, αλλά είναι υπόθεση ενός ολόκληρου λαού, που θίγεται η τιμή του και κινδυνεύει η εδαφική του ακεραιότητα και που οδηγείται σε νέες πολεμικές περιπέτειες με ανεξέλεγκτες παραπέρα καταστάσεις.