«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» ΤΑΥΡΟΥ
«Θα το διευθετήσουμε... »
Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005

Μαζική και μαχητική ήταν η κινητοποίηση έξω από το «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» του Ταύρου. Εργαζόμενοι απ' το κατάστημα πήραν τη δική τους θέση στη συγκέντρωση, κι αυτό παρά τη διαρκή... «επόπτευση» της εργοδοσίας και την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία διαβεβαίωνε ότι «θα έρθουν ενισχύσεις και θα το διευθετήσουμε».

Απ' τις 4 μ.μ., εργαζόμενοι απ' το εμπόριο και άλλους κλάδους «έκλεισαν» το κατάστημα, που δεν άργησε ν' αδειάσει. Με πανό του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και σημαίες του ΠΑΜΕ, με την ντουντούκα και προκηρύξεις, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι «αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή» και πως «οι πολυεθνικές τα κέρδη αβγατίζουν και όλο τους εργάτες τους ξεζουμίζουν». Εργαζόμενοι του καταστήματος έκαναν το βήμα και πέρασαν στην όχθη των διαδηλωτών.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη μετέφερε την αυτονόητη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στην επίθεση που δέχονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας (με δυο κλούβες και δεκάδες άνδρες)... αναρωτήθηκε «γιατί οι αστυνομικοί δεν είναι έξω από τα εργοστάσια όταν κλείνουν, όταν εργαζόμενοι, απολύονται, μένουν απλήρωτοι;». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, στα κόμματα που στηρίζουν τα νέα μέτρα, να βγάλουν συμπεράσματα, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, στη δύναμη της εργατικής τάξης.