ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην τελική ευθεία για τη Συνέλευση

Καθημερινές εξορμήσεις στα γιαπιά, τα εργοτάξια και τις συνοικίες

Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005

Η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής είναι κρίσιμος σταθμός στη μάχη για την επιτυχία των εκλογών
Μετρώντας αντίστροφα για τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής, 11 Σεπτέμβρη, στις 8.30π.μ. στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ», τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζουν αμείωτα τις εξορμήσεις σε τόπους όπου οι εργάτες δουλεύουν και συχνάζουν. Καλώντας τον κάθε οικοδόμο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, στους αγώνες του κλάδου, αλλά και της τάξης του συνολικά, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του στη δουλιά και στη ζωή, για την επιτυχία των εκλογών που ξεκινούν αρχές Οκτώβρη.

Τόσο η Γενική Συνέλευση όσο και οι ίδιες οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και κεφαλαίου. Η ενίσχυση του συνδικάτου θα σημάνει και το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Οταν μάλιστα, οι καθημερινές εξελίξεις, οι άνεργοι που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας - και όχι μόνο - οι εντελώς απροσχημάτιστες απαιτήσεις του κεφαλαίου (βλ. δηλώσεις εκπροσώπων ΣΕΒ, ΕΒΕΑ) για παραπέρα επέκταση της αντεργατικής επίθεσης, δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης, η αναγκαιότητα της ταξικής και συντονισμένης αντεπίθεσης όλων των εργαζομένων είναι επιτακτική.

Σήμερα, το πρωί, εξορμήσεις σε γιαπιά της περιοχής τους θα πραγματοποιήσουν τα παραρτήματα σε: Αγ. Παρασκευή, Αιγάλεω, Βύρωνα, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Καματερό, Κυψέλη, Μπραχάμι, Ν. Λιόσια, Περιστέρι και Πετράλωνα. Η διοίκηση του συνδικάτου θα εξορμήσει σε γιαπιά στα βόρεια προάστια.