ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΡΑΝΗ
Αρχισαν κατάληψη

Απαιτούν τα δεδουλευμένα και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005

Από κινητοποίηση των εργαζομένων τον περασμένο Ιούνη
Κατάληψη του καπνεργοστασίου ΚΕΡΑΝΗΣ άρχισαν από χτες το πρωί οι 150 εργαζόμενοι απαιτώντας να τους καταβληθούν οι μισθοί τριών μηνών που τους οφείλονται και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου.

Οι εργοδότες αφού ξεζούμισαν τους εργάτες βγάζοντας τρελά κέρδη, τώρα τους καλούν από πάνω να πληρώσουν τη «νύφη» των χρηματιστηριακών και τραπεζικών τους παιχνιδιών, ενώ ανενόχλητοι και τροφοδοτούμενοι από την αντεργατική πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ, σχεδιάζουν ακόμα και το «λουκέτο» για αυτή την ιστορική καπνοβιομηχανία!

Καθαρός σύμμαχος της εργοδοσίας αποτελεί και η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων. Χτες αυτοί οι... συνδικαλιστές, προσπαθώντας εξόφθαλμα να φρενάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, τους κάλεσαν σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης με τη συμμετοχή των εργαζομένων! Μάλιστα επιστρατεύοντας αυθαίρετες και στημένες διαδικασίες, εξέλεξαν και 5 εργοδοτικούς που θα συμμετέχουν στη διοίκηση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που προορίζονται να γίνουν οι... νέοι εργοδότες στην ΚΕΡΑΝΗΣ, είναι και ο Κώστας Λυμπερόπουλος, στέλεχος του ΣΥΝ, πρώην πρόεδρος του σωματείου, πρώην γραμματέας της Ομοσπονδίας, στη συνέχεια προσωπάρχης του ΚΕΡΑΝΗΣ και σήμερα... αναπληρωτής γενικός διευθυντής..! Οι υπόλοιποι 4 είναι ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης Δημήτρης Καραγιώργος, ο προσωπάρχης Γιώργος Καραγιώργος (αδελφός του πρώτου), ο Δημήτρης Διγενής, εργαζόμενος στο χημείο και ο Νίκος Λεκκός, υπεύθυνος του τμήματος τσιγαροποιίας.

Παρεμβαίνοντας σε αυτές τις εξελίξεις η αγωνιστική παράταξη της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης», εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων και να εντείνουν τον αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις, πορείες διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και παλεύοντας για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα καπνού - τσιγάρων που θα αναλάβει τον έλεγχο και τη λειτουργία του καπνεργοστασίου.