ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κλιμακώνουν τον πολυήμερο αγώνα

Νέα συγκέντρωση σήμερα και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους τους από τα «Κλωστήρια Πρεβέζης»

Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005

Από την προηγούμενη πορεία των εργατριών της «Σεξ Φορμ» προς το υπουργείο Εργασίας
Την τρίτη εβδομάδα επίσχεσης εργασίας διανύουν ήδη οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ», που συνεχίζουν αμείωτα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα στον πολυήμερο αγώνα τους, σήμερα, στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Βάθης, απ' όπου θα πορευτούν προς το υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βάθης, έχει προγραμματιστεί και η αγωνιστική συνάντηση με τους 200 συναδέλφους τους από τα «Κλωστήρια Πρεβέζης». Μετά τη χτεσινή τους συγκέντρωση και πορεία στην Πρέβεζα, οι απολυμένοι φτάνουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν σε τριμερή σύσκεψη, μετά το λουκέτο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο μεγαλοβιομήχανος Αργυρός. Οι εργαζόμενοι των δυο εργοστασίων θα ενώσουν τη φωνή και τα αγωνιστικά τους βήματα μέχρι το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας από κοινού την πολιτική της κυβέρνησης και τις ανοιχτές πλάτες που βάζει για να προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Διευρύνεται το μέτωπο

Καθημερινά, από τα χαράματα, η πύλη του εργοστασίου της «Σεξ Φορμ» παραμένει ο τόπος συγκέντρωσης για τις εργάτριες, το Συνδικάτο και την ταξική τους Ομοσπονδία. Νέες δυνάμεις προστίθενται μέρα με τη μέρα στο μέτωπο του αγώνα, καθώς συναδέλφισσες που αρχικά υπέκυψαν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, βάζουν την υπογραφή τους στο επισχετήριο εργασίας και παίρνουν τη θέση τους έξω από το εργοστάσιο.

Ιδιαίτερα μετά την Παρασκευή, οπότε και αποκαλύφθηκε ότι οι υποσχέσεις της διεύθυνσης για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων δεν ήταν παρά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Οι διασπαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα τους, πέφτουν στο κενό και οι εργάτριες δηλώνουν αποφασισμένες να μην κάνουν βήμα πίσω.

Εμπρακτη αλληλεγγύη

Χτες, στο χώρο έξω από το εργοστάσιο βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα ταξικά συνδικάτα των εμποροϋπαλλήλων, των λογιστών και των ιδιωτικών υπαλλήλων της Αθήνας. Οι συνδικαλιστές μετέφεραν την αυτονόητη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, την οποία μάλιστα κατέθεσαν και έμπρακτα, δίνοντας στις εργάτριες χρήματα που συγκέντρωσαν εργαζόμενοι των τριών σωματείων.

Μιλώντας στις εργάτριες εκ μέρους των συνδικάτων, ο Θωμάς Κακαβάς, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, επισήμανε την αναγκαιότητα να βγάλουν οι εργαζόμενες συμπεράσματα από την κατάσταση που τους έχει οδηγήσει η πολιτική του δικομματισμού και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, το συνεπές αποκούμπι κάθε εργαζόμενου, που πλήττεται σήμερα από την αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του.