ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΠΑΟ 3 - 0
Αμυνα ... σελοφάν
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005

Μετά το ...ναυάγιο του Ολυμπιακού, ήταν χτες η σειρά του Παναθηναϊκού να γνωρίσει βαριά ήττα (3-0) στο Ούντινε από την ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι για μια ακόμη φορά προδόθηκε από την άμυνά της, αφού και στα τρία γκολ η οπισθοφυλακή πιάστηκε στον ύπνο.

Το ματς ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να περάσουν μπαλιές στην επίθεση. Μετά το 20' οι Ιταλοί πήραν τα ηνία και στο 26' άνοιξαν το σκορ. Ο Σέριτς ξεχάστηκε από αριστερά ο Τζερόνι έκανε ωραία σέντρα και ο Βιτσέντζο Ιακουίντα με δυνατή κεφαλιά ξεκίνησε το προσωπικό του σόου. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟ, όταν το φάουλ του Γκονζάλες βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ντε Σάνκιτς.

Στην επανάληψη και ενώ οι τριφυλλοφόροι ανέβασαν το ρυθμό τους ήρθε ένα εφιαλτικό τρίλεπτο όπου όλα έγειραν, θριαμβευτικά, προς τους Ιταλούς. Ο μεγάλος αρχηγός της Ουντινέζε Ιακουίντα με στόφα μεγάλου στράικερ στο 73' βγήκε πίσω από την πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Γκαλίνοβιτς γράφοντας το 2-0. Η όρεξη του 26χρονου φορ είχε ανοίξει για τα καλά. Δυο λεπτά μετά και πάλι με έξοχο βολέ, και αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Γκούμα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο ξεκίνημα για την Ουντινέζε στο παρθενικό της παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού τώρα θέλουν νίκη πάση θυσία στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης.

Eurokinissi

Φάση από το χτεσινό αγώνα στο Ούντινε
Από τη νικήτρια, εκτός του εξαιρετικού Ιακουίντα άρεσαν και οι:

Νατάλι, Ντι Νατάλε και Βιντιγκάλ. Από τους πράσινους μόνο ο Τόργκελε προσπάθησε ήταν όμως μόνος. Θετικές επεμβάσεις είχε και ο Γκαλίνοβιτς που δε φέρει ευθύνη στα γκολ. Καλή η διαιτησία του Πορτογάλου, Μπεκαρένσα.

Ουντινέζε: Ντε Σάνκιτς, Βιντιγκάλ, Νατάλι, Φελίπε, Μοντάρι, Ομπόντο (68' Πίντζι), Ντι Νατάλε (80' Ντι Μικέλε), Τζερόνι, Καντελά, Σουάρεζ (87' Σενσίνι), Ιακουίντα.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας, Μόρις, Σέριτς, Νίλσον, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Βόουτερ (76' Λεοντίου), Χαραλαμπίδης (70' Γκέκας), Τόργκελε.