ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ακριβότερο αλλά με... ΑΦΜ για τον αγοραστή!

Πολύ βαθύτερα θα βάλουν φέτος το χέρι στην τσέπη τα λαϊκά νοικοκυριά για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου θα είναι αρκετά πάνω από μισό ευρώ το λίτρο

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005

Eurokinissi

Οι προκαταρκτικές διαδικασίες στην κατεύθυνση «ενιαιοποίησης» των ειδικών φόρων ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ορίζονται με υπουργική απόφαση που μπαίνει σε εφαρμογή από τις 15 Οκτώβρη του 2005, ταυτόχρονα με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης των νοικοκυριών. Στις αποδείξεις λιανικής ή στα τιμολόγια που εκδίδουν οι πρατηριούχοι, πρέπει να αναγράφεται και ο ΑΦΜ του αγοραστή ή του διαχειριστή της πολυκατοικίας. Η ουσία όμως δε βρίσκεται στο τυπικό της υπουργικής απόφασης. Για τα λαϊκά νοικοκυριά αυτό που έχει σημασία είναι τόσο η πρωτοφανής κερδοσκοπία στην οποία επιδίδονται εκείνοι που διαμορφώνουν τις τιμές των καυσίμων (δηλαδή το κράτος από κοινού με τις ιδιωτικές εταιρίες) όσο και η άρνηση της κυβέρνησης να χορηγήσει ακόμη και αυτή την ελεημοσύνη του επιδόματος θέρμανσης ή έστω να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

Τα χειμαζόμενα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων θα «ξαλαφρώσουν» φέτος από εξωφρενικές ανατιμήσεις που αναμένεται να οδηγήσουν το πετρέλαιο πολύ πάνω από τα 50 λεπτά το λίτρο. Για μια ακόμη χρονιά καλούνται να πληρώσουν και τους ειδικούς φόρους, δηλαδή 21 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Οι κυβερνώντες στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου της υποταγής, ετοιμάζονται στα επόμενα χρόνια να προχωρήσουν σε αστρονομικές ανατιμήσεις των ειδικών φόρων στα καύσιμα ώστε να ικανοποιηθούν οι «ντιρεκτίβες» της ΕΕ.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει τα παρακάτω:

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) υπενθυμίζει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πετρελαίου θέρμανσης για οποιαδήποτε άλλη χρήση». Συνιστούν στους αγοραστές να «διατηρούν για ικανό χρονικό διάστημα όλα τα παραστατικά αγοράς ώστε να μπορούν να τα επιδείξουν σε κάθε μελλοντικό έλεγχο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα ύψη και με ΑΦΜ (2005-10-13 00:00:00.0)