ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Δύναμη στον αγώνα τους η αλληλεγγύη

Σωματεία και φορείς έμπρακτα στέκονται στο πλευρό τους

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005

«Ηρθαμε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας, αλλά όχι με αλληλεγγύη μιας μέρας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων και της εργατικής τάξης πρέπει να είναι καθημερινή...». Μ' αυτά τα λόγια, κατηφορίζοντας χτες το πρωί με πορεία στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», εργαζόμενοι απ' το Δήμο Ιλίου, που σε ένδειξη συμπαράστασης έκαναν δίωρη στάση εργασίας, βρέθηκαν στο πλευρό των εργατριών οι οποίες διανύουν ήδη την τρίτη συνεχή βδομάδα επίσχεσης εργασίας.

Μέρα με τη μέρα, η «αλυσίδα αλληλεγγύης» δυναμώνει όλο και περισσότερο γύρω απ' τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», ως απάντηση όχι μόνο στις εκβιαστικές τακτικές της εργοδοσίας, που προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα των εργατριών, αλλά και στις συνολικές προσπάθειες των δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, ώστε να καλλιεργείται αντιπαράθεση ακόμα και μεταξύ των εργαζομένων, να αποπροσανατολιστούν απ' τον αντίπαλό τους, την κυριαρχία του κεφαλαίου. Αλλωστε, η ανεργία, οι απολύσεις, η εργοδοτική ασυδοσία, αφορούν, ως πρόβλημα, συνολικά την εργατική τάξη, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται ενωμένα από όλους τους εργαζόμενους.

«Μόνιμη και σταθερή δουλιά ζητά η εργατιά», φώναξαν οι εργαζόμενοι του δήμου φτάνοντας στον τόπο της συγκέντρωσης. «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των βιομηχάνων είναι εντολή», αποκρίθηκαν απ' τη μεριά τους οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που υπογράμμισαν ότι «πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες σε όσους έχουν φέρει όλη την εργατική τάξη σ' αυτή την κατάσταση, τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που υλοποίησαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ... Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο». Ενώ στη συνέχεια οι φωνές ενώθηκαν στο σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κι όχι των εργοδοτών το ψέμα κι η απάτη».

Αλλη μια μέρα στον αγώνα, άλλη μια μέρα στο δρόμο...
Στη διαδήλωση συμπαράστασης συμμετείχαν ακόμα το Συνδικάτο Οικοδόμων της περιοχής, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, όπως και το Σωματείο Συνταξιούχων Ιλίου, που προσέφερε μάλιστα στον αγώνα των εργατριών το ποσό των 150 ευρώ.

«Εχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα για το δικαίωμα στο μεροκάματο, για σταθερή δουλιά. Η δική σας μάχη είναι μάθημα προς όλη την εργατική τάξη», σημείωσαν οι εργαζόμενοι από τους Δήμους Καματερού, Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης και Φυλής. Απόδειξη μάλιστα του ενιαίου χαρακτήρα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι ότι, την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καματερού κατεβαίνουν κι αυτοί σε επίσχεση εργασίας, αφού οι συμβασιούχοι του δήμου μένουν έξι μήνες απλήρωτοι!

Στην προχτεσινή τους συνέλευση οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» ανανέωσαν την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ εξέλεξαν και 15μελή Επιτροπή Αγώνα, που μαζί με το κλαδικό συνδικάτο θα καθοδηγούν την αγωνιστική τους δράση. Χτες το βράδυ, οι εργάτριες συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση.