Σήμερα στο Φεστιβάλ, αύριο στους αγώνες
Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2005

Πόσα χρώματα, πόσες νότες, πόσα συνθήματα, πόσοι καλλιτέχνες, πόσα σχήματα... Μια ολόκληρη πολιτεία! Νεανική πολιτεία, με όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια πολιτεία: το πλήθος του κόσμου, τους χώρους της δουλιάς, της μάθησης, της ψυχαγωγίας, του γλεντιού, ένα «πολύβουο μελίσσι» που κυριαρχούν... οι νέοι. Οι νέοι στην ηλικία, οι νέοι στην καρδιά, η νιότη των ιδεών!

Το 31ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», πιο όμορφο, πιο ώριμο, πιο ζωντανό, πιο μαζικό, εδώ και τρεις μέρες τραγουδάει τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς, των εργατών, το μόχθο των ανθρώπων που παράγουν τον πλούτο και βίαια κάποιοι άλλοι τους τον παίρνουν πίσω. Κι αυτοί οι άλλοι έχουν όνομα, λέγονται: κεφαλαιοκράτες! Το Φεστιβάλ παλεύει, αγωνίζεται για την αποκάλυψη της αλήθειας, για το κέρδισμα των συνειδήσεων, καλεί στην πάλη για να αλλάξει ο κόσμος. Είναι αφετηρία νέων αγώνων και συνάμα μια γιορτή!

Εδώ και τρεις μέρες τραγουδάμε για τα «θέλω» μας, χορεύουμε και συζητάμε. Εδώ και τρεις δεκαετίες όχι μόνο αντέχουμε, αλλά συνεχώς τολμάμε, γινόμαστε καλύτεροι, συναισθανόμαστε την ευθύνη του να απευθύνεσαι στη νεολαία, στρέφουμε το βλέμμα στη νέα γενιά για όλα όσα την αφορούν.

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το Φεστιβάλ απευθύνουν κάλεσμα πλατύ σε κάθε νέο και νέα, για να ανακαλύψουν την αλήθεια, για να συστρατευτούν στον αγώνα για τα δίκια του λαού, για να οργανώσουν τη δική τους «έφοδο στον ουρανό».

Σήμερα, είναι η μέρα κορύφωσης της μεγάλης γιορτής. Σήμερα όλα τα ραντεβού οδηγούν στο 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αύριο οδηγούν στους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες της τάξης μας.