ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΝΗΣΙΩΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΩΝΗΣ»
Συντονισμένη δράση ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης τη Δευτέρα στον Πειραιά

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005

Από παλιότερη κινητοποίηση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά
Στο φουλ δουλεύουν πλέον οι μηχανές στο λιμάνι του Πειραιά για την προετοιμασία της συγκέντρωσης τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με τη 2ας Μεραρχίας. Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με στόχο να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση στη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος τους το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η κοινή συνεδρίαση των δύο μεγαλύτερων εφοπλιστικών Ενώσεων, της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), όπου οι εφοπλιστές θα ακονίσουν τα «μαχαίρια» τους για το πετσόκομμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα στη δουλιά.

Με τους ναυτεργάτες και τους εργάτες της Ζώνης, θα συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα και εκπρόσωποι φορέων από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους των νησιωτών, καθώς αυτή τη μέρα, 26 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το εφοπλιστικό έγκλημα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Οι νησιώτες, ταυτόχρονα με τα αιτήματά τους ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων, θα προβάλουν την απαίτησή τους για ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές, απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες χειμώνα - καλοκαίρι και την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Ασυρματιστών, Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Ενωση Αμμοβολιστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση εξέδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Σωματείων Πειραιά και γύρω δήμων και τα συνεργαζόμενα σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΠΕΣ - ΝΑΤ - Εκτελωνιστών, Λιμενεργατών και Ηλεκτρολόγων. «Οχι μόνο συμπαραστεκόμαστε, επισημαίνεται στο ψήφισμα, αλλά συμμετέχουμε ολόψυχα στην προσπάθειά τους να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που έχουν και που τα δημιουργούν οι πολιτικές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων πάνω από 30 χρόνια. Προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το μεροκάματο, το Ασφαλιστικό, την ανεργία, την ακρίβεια, που μας αγγίζουν όλους».