ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Με όλες τις δυνάμεις

Για την προετοιμασία της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης στις 12 Νοέμβρη στο Πεδίον του Αρεως

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005

Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 26 Ιούλη
Σε τροχιά προετοιμασίας για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη στο Πεδίον του Αρεως, μπαίνουν τα εργατικά συνδικάτα. Το έναυσμα δόθηκε με την πλατιά σύσκεψη που οργάνωσε προχτές βράδυ στην Αθήνα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ο πήχης των απαιτήσεων μπήκε ψηλά. Το μήνυμα του συλλαλητηρίου να φτάσει παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας και με κάθε τρόπο. Για να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και η λαϊκή αντεπίθεση. Συσκέψεις σωματείων, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, γενικές συνελεύσεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς και στις γειτονιές, μπήκαν ήδη στην ημερήσια διάταξη των ταξικών δυνάμεων. Ηδη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε γενική συνέλευση στις 9 Οκτώβρη. Εχοντας ανοιχτό μέτωπο στην απελευθέρωση του ωραρίου, οι εμποροϋπάλληλοι θα συζητήσουν ταυτόχρονα και τη δική τους συμβολή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στη Λάρισα

Να συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στην Αθήνα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΚΛ) καλώντας τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΕΚΛ ξεκινά περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλιάς, ενώ ήδη άρχισαν συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων της δύναμής του, για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας, συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, χτες το απόγευμα, η τοπική Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων Σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, αντιπροσώπων του ΕΚΛ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι.

Οπως επισήμανε στην εισηγητική ομιλία του, ο Αγγ. Σίμος, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, το πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 12 Νοέμβρη αποτελεί κορύφωση μιας πολύμορφης δράσης των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θα σημάνει την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. Και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της δράσης, κατά κλάδο και εργασιακό χώρο, αλλά και συντονισμένα, όλοι οι εργαζόμενοι, από κοινού με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, σ' ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Υπογράμμισε, δε, ότι οι ρυθμοί των προετοιμασιών που ξεκινούν για το συλλαλητήριο, με εξορμήσεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις σωματείων, συσκέψεις και άλλες δραστηριότητες, πρέπει να είναι εντατικοί και ακατάπαυστοι.

Επίσης, στη χτεσινή σύσκεψη διευρύνθηκε η Τοπική Γραμματεία με συνδικαλιστές που συσπειρώθηκαν στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ και συστρατεύτηκαν στους αγώνες του. Επιπλέον, αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες, που θα αναπτυχθούν με το ΕΚ, για τα ζητήματα της παιδείας, της ακρίβειας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τη φτηνή εργατική, λαϊκή κατοικία.