«ΚΕΡΑΝΗΣ»
Η δύναμη είναι στα χέρια των εργατών

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη περιόδευσε χτες στο εργοστάσιο

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005

Εργάτριες της καπνοβιομηχανίας παρακολουθούν τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΚΚΕ κατά τη χτεσινή περιοδεία
«Η εργατική τάξη, έχει τη δύναμη, μέσα από συντονισμένο, καθολικό, ταξικό αγώνα να διεκδικήσει λύσεις προς όφελός της και να ανατρέψει αυτήν την πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην ανεργία. Με βασική προϋπόθεση ότι θα παραμερίσει και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα». Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ μετέφερε προς τους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας. Μαζί της ήταν στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και ο Μ. Νουφαρίτσης από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΚΕΡΑΝΗΣ επί δύο και πλέον βδομάδες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τους μισθούς που τους οφείλονται από τον Ιούνη. Ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν τα διαλυτικά σε βάρος του εργοστασίου σχέδια της διοίκησης της εταιρίας, η οποία πλήρως αποθρασυμένη από την πολιτική και της ΝΔ σχεδιάζει ακόμα και «λουκέτο».

Η Ελ. Παντελάκη συνομιλώντας με τους εργαζόμενους τους κάλεσε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα να δουν ποιος είναι με ποιον. Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα τους στα χέρια τους, γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτου, περί συμμετοχής των εργαζομένων σε διορισμένη διοίκηση, τα οποία υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Η Ελπίδα Παντελάκη ξεκαθάρισε προς τους εργαζόμενους ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικοί εκφραστές τους μεγάλου κεφαλαίου και η πολιτική που εφαρμόζουν είναι εχθρική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ειδικά για το θέμα του καπνού πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν και προώθησαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ σε βάρος των αγροτών. Ευθύνες όμως απορρέουν και για το ΣΥΝ, ο οποίος, όπως τόνισε, φροντίζει να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Το θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι μόνο να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά και να τεθούν τέτοιοι όροι που να μην υπονομευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέλος, απαίτησε από την εργοδοσία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα που οφείλει και κάλεσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν με τον αγώνα τους την καταβολή επιδόματος 1.050 ευρώ στους ανέργους.

Στη συνέχεια, η Ελπίδα Παντελάκη μαζί με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε την εκπρόσωπο της διοίκησης της εταιρίας και της τόνισε την επιτακτική ανάγκη να εξευρεθούν άμεσα χρήματα και να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι.