ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!

Μετά την παρέμβαση και του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου, οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο. Από τη Δευτέρα αρχίζει η καταβολή του επιδόματος της επίσχεσης

Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ανάμεσα στις εργάτριες και στα στελέχη του ΠΑΜΕ, απαιτεί την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων
Αποφασιστική απάντηση στο εντεινόμενο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εργοδοσία, αξιοποιώντας ακόμα και τις αστυνομικές δυνάμεις που η κυβέρνηση έχει θέσει στην υπηρεσία της, έδωσαν και χτες οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», σημειώνοντας ένα ακόμα βήμα στον πολυήμερο αγώνα τους. Με τις επίμονες κινητοποιήσεις, έχοντας σταθερά στο πλευρό τους το Συνδικάτο, την ΟΕΚΙΔΕ, τα ταξικά σωματεία της Αθήνας και το ΠΑΜΕ, αλλά και μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου, οι εργαζόμενες «έστειλαν σπίτι» τους άνδρες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας, που απ' τα χαράματα χτες είχαν ακροβολιστεί για τρίτη μέρα έξω και γύρω από το εργοστάσιο.

Δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, οι εργάτριες πραγματοποίησαν αμέσως μετά δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατάληξη το υπουργείο Απασχόλησης. Κάτω από την πίεση του πολυήμερου και αταλάντευτου αγώνα τους, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε χτες να δεσμευτεί ότι από τη Δευτέρα θα χορηγηθεί το επίδομα στις εργάτριες που συμμετέχουν στην επίσχεση. «Καμιά επανάπαυση!» ήταν η απάντηση των εργαζόμενων, που κλιμακώνουν με το πλαίσιο που υιοθέτησε η Γενική τους Συνέλευση, για το δικαίωμα στη δουλιά και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Εσπασε ο αστυνομικός κλοιός

Μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, η πορεία των εργατριών της «Σεξ Φορμ» κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας
«Παρεμποδίζετε τη συνδικαλιστική δράση. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για το ψωμί τους, παλεύουν για το μεροκάματο» κατήγγειλε στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ο Αντ. Σκυλλάκος το πρωί, έξω από το εργοστάσιο, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή τους. «Και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση στηρίζουν την εργοδοσία, στηρίζουν την αδικία, αυτή είναι η ουσία του ζητήματος» τόνισε, μιλώντας στις εργαζόμενες. «Αναγκάζονται να δώσουν ό,τι δώσουν κάτω απ' την πάλη τη δική σας. Το θέμα είναι να βγάλουμε συμπεράσματα, είναι πώς τιμωρούμε εμείς αυτούς που μας αδικούν».

«Ολη η εργατική τάξη πρέπει να δώσει μάχη ενάντια στην εργοδοσία, που όλα αυτά τα χρόνια πλούτισε σε βάρος των εργατών και των εργατριών, σε βάρος των οικογενειών σας, των δικαιωμάτων σας», υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Τα ταξικά συνδικάτα είμαστε κοντά σας, και ηθικά και υλικά», σημείωσε στις εργαζόμενες.

«Μας μαθαίνετε ό,τι μας κρύβουν τα βιβλία»

Με κυρίαρχο το σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι ο συμβιβασμός, αγώνας, αγώνας, αγώνας ταξικός» οι εργάτριες πορεύτηκαν μαχητικά προς το υπουργείο. Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία Βάθης, αντιπροσωπεία νεολαίων από το Συντονιστικό ΑΕΙ - ΤΕΙ δε μετέφερε μόνο αλληλεγγύη, αλλά βεβαίωσε ότι ο αγώνας που δίνουν οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» είναι για τη νεολαία ένα απ' τα μαθήματα που η κυρίαρχη τάξη της κρύβει απ' τα βιβλία.

«Εκ μέρους των αυριανών εργαζομένων, εκ μέρους των παιδιών σας, ήρθαμε εδώ να πάρουμε ένα μάθημα αξιοπρέπειας, από σας που δεν δέχεστε να σας τσακίσουν αυτά τα μέτρα...» τόνισε αντιπροσωπεία νέων από το Συντονιστικό ΑΕΙ - ΤΕΙ που πορεύτηκαν μαζί με τις εργάτριες. «Για μας σχεδιάζουν το μαύρο μέλλον της ανεργίας, της φτώχειας, της αμορφωσιάς... Κόντρα στις Σειρήνες που μας θέλουν αποφοίτους υποταγμένους της πλουτοκρατίας, που θέλουν να εξηγούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που κλείνουν τα εργοστάσια, εμείς απαντάμε με κοινό μέτωπο με τους εργάτες...», σημείωσαν, προσθέτοντας ότι προετοιμάζονται εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε σχολές.

Μαζί με τις εργάτριες πορεύτηκαν και χτες εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Σήμερα, όπως και κάθε μέρα, οι εργάτριες δίνουν το «παρών» έξω από την πύλη του εργοστασίου, ενώ ήδη προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία τους για τις 19 του Οκτώβρη.