ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς

Την Τρίτη, 4 Οκτώβρη, στον πεζόδρομο της Κοραή

Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005

Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και τη χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό διεκδικούν με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα Πρόνοιας και των παιδικών σταθμών και για τη διεκδίκηση δημοτικών παιδικών σταθμών, δωρεάν με κρατική επιχορήγηση και κατάργηση των τροφείων, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Συνδικαλιστών και Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 4 Οκτώβρη 2005 στον πεζόδρομο της Κοραή, στις 6.30 το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό επισημαίνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντάμα ψήφισαν, μαζί με το αριστερό τους άλλοθι, το ΣΥΝ, να περάσουν οι παιδικοί σταθμοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, οι εκλεγμένοι άρχοντες της ΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) μέσω της ΚΕΔΚΕ στρώνουν το έδαφος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση των αναγκών του παιδιού και της λαϊκής οικογένειας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Συντονιστική αναδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων για τη διεκδίκηση: