ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Αταλάντευτα σε πορεία κλιμάκωσης

Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα για τον καθορισμό της παραπέρα αγωνιστικής δράσης

Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005

«Πηγαδάκια» και κουβέντα στην πύλη του εργοστασίου
Αντλώντας μεγαλύτερη δύναμη απ' την ταξική αλληλεγγύη που εκφράζουν καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στον αγώνα τους και έχοντας καθαρό ότι η οργάνωση της πάλης με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους είναι καθοριστική για την αποτελεσματικότητά της, οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» βρέθηκαν και χτες, από το ξημέρωμα, έξω απ' το εργοστάσιο, καθώς ολοκληρώνεται η πέμπτη βδομάδα επίσχεσης εργασίας.

Η αποφασιστική απάντηση που έδωσαν οι εργάτριες, με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στο πλευρό τους, στην επιχείρηση κυβέρνησης και εργοδοσίας να τις τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν τον αγώνα τους, κράτησε και χτες μακριά απ' τις πύλες του εργοστασίου την ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνέδραμε τις προηγούμενες μέρες την εργοδοσία, κατ' εντολή της κυβέρνησης.

Την επόμενη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, οι εργαζόμενες προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Ενώ την ίδια ώρα, προετοιμάζεται ήδη η πανελλήνια απεργία που η ΟΕΚΙΔΕ έχει κηρύξει στον κλάδο για τις 19 Οκτώβρη, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη σημασία της συντονισμένης πάλης όλων των εργαζομένων.

Χωρίς να τους δημιουργεί καμιά επανάπαυση, οι εργάτριες έχουν καθαρό ότι η επίμονη, οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου και της Ομοσπονδίας τους, ήταν αυτή που ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει προχτές στην άμεση παροχή του επιδόματος της επίσχεσης. Οπως είναι καθαρό και το ότι σε καμία περίπτωση οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αποτελούν «παροχές», αλλά δικαιώματα, που η εργατική τάξη θεμελιώνει με αγώνες, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να επιβιώνουν σε διάρκεια κινητοποιήσεων.

Στις σελίδες του «Ριζοσπάστη» οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» αναζήτησαν και χτες το καθημερινό ρεπορτάζ για τον αγώνα τους
Σε συνεννόηση με το ΔΣ των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, οι εργάτριες θα επιδιώξουν με το συνδικάτο τους την έκδοση τρίμηνης κάρτας για δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ανάλογες προσπάθειες θα κάνουν μαζί με εργαζόμενους στους δήμους για να «παγώσουν» τα τροφεία και στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.