ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας

Συγκέντρωση χτες με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των ΟΤΑ

Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς
Την αντίθεσή τους στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της Πρόνοιας και των παιδικών σταθμών και την απαίτηση για κατάργηση των τροφείων, για δωρεάν δημοτικούς σταθμούς με κρατική επιχορήγηση, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς που συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο Γ. Μπουλούγαρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η Αν. Τσατσούλη, μιλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέρασαν, με τη στήριξη του ΣΥΝ, τους παιδικούς σταθμούς από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), με απώτερο σκοπό η ανάπτυξη και η κοινωνικοποίηση του παιδιού να εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη δυνατότητα της οικογένειας να αγοράζει στην «ελεύθερη αγορά». Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι άρχοντες της ΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) μέσω των ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ. Επεξεργάζονται σχέδια ανάπτυξης των παιδικών σταθμών μέσα σε «ανταγωνιστικό περιβάλλον». Στελεχώνουν τους παιδικούς σταθμούς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες με προσωπικό ευκαιρίας (από τους έντεκα χιλιάδες εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς οι 3.500 είναι μερικής απασχόλησης και με συμβάσεις έργου). Αποσιωπούν το γεγονός ότι το 50% των κτιρίων είναι ακατάλληλα.

Καταλήγοντας, η Αν. Τσατσούλη τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και το συντονισμό της δράσης τους με το σύνολο των εργαζομένων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών με τα αιτήματά τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 12 του Νοέμβρη, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.