ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το ξεπούλημα

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά με δηλώσεις της επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το «μεγάλο φαγοπότι» της περιουσίας του ελληνικού λαού και των εργαζομένων από επιχειρηματικούς ομίλους

Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005

Συνεχίζει, η κυβέρνηση, με εντατικούς ρυθμούς η εκποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (φωτ. από το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά)
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φ. Π. Πετραλιά, με χτεσινές δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε στην ουσία ότι η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Την ίδια μέρα - και αφού είχε κάνει τις παραπάνω δηλώσεις - η αναπληρώτρια υπουργός προΐστατο στη φιέστα των «Ανοιχτών Σταδίων» στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Η Φ. Π. Πετραλιά, δήλωσε πως «έχουν ήδη βγει στον "αέρα" οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των πρώτων εγκαταστάσεων». Οπως είπε, ο διαγωνισμός για το Μπάντμινγκον βρίσκεται στο τρίτο και τελικό στάδιο. Ο διαγωνισμός για το Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο και αυτός για το κανό -καγιάκ, βρίσκονται σε φάση όπου εξετάζονται τα «προσόντα» των εταιριών και θα προχωρήσουν εν συνεχεία στη φάση της προεπιλογής. Η ίδια συνέχισε πως και για άλλα δύο έργα, για τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και το Ολυμπιακό Γυμναστήριο στο Γαλάτσι, αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές στις αρχές Νοέμβρη.

Από την άλλη, διαπίστωσε «έλλειψη» επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στα Στάδια Βόλου και Πατρών. Από αυτό και μόνο γίνεται σαφές πως οι επιχειρηματίες επενδύουν μόνο εκεί που τα κέρδη τους είναι διασφαλισμένα. Αναφορικά, δε, με τα 40 στρέμματα στο ΟΑΚΑ που παραχωρήθηκαν με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη επιχειρηματία, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι τόσο το ΟΑΚΑ όσο και το ΣΕΦ «βάσει του νόμου μπορούν να αξιοποιήσουν και τους περιβάλλοντες χώρους τους» - δηλαδή να τους δώσουν στον επιχειρηματία της επιλογής τους!

Και ενώ, ο χορός του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού και προς όφελος των επιχειρηματιών, η Φ. Π. Πετραλιά παραβρέθηκε στη χτεσινή φιέστα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτά στάδια: Τόπος γιορτής - Τρόπος Ζωής». Εκεί, 735 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής επισκέφθηκαν το Κέντρο, παρακολούθησαν αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ιππασίας και συνάντησαν Ελληνες πρωταθλητές και ενημερώθηκαν για το άθλημα.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να ήταν πολύ... όμορφα αν δεν ήταν μέρος μιας επιχείρησης της κυβέρνησης να «χρυσώσει» το χάπι της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ομορφα θα ήταν αν οι εγκαταστάσεις δεν είχαν βγει «στο σφυρί». Η Φ. Π. Πετραλιά μίλησε στα παιδιά για τα σχέδια της κυβέρνησης να κάνει τη χώρα «Κέντρο Διεθνούς Αθλητισμού» για «τη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων» που «συνεχίζεται».

Χαρακτηριστική ήταν μια αφίσα που έγραφε «Σου ταιριάζει η ιππασία;». Προφανώς ήθελε να παροτρύνει τους μικρούς μαθητές να ασχοληθούν με την ιππασία. Από μερικά τηλεφωνήματα του «Ρ» σε ιππικούς ομίλους μάθαμε πως μία ώρα μαθήματος ιππασίας κοστίζει από 17 έως 25 ευρώ...