Καλώς ήρθες Τουρκία!
Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005

Ο Στόχος επιτευχθεί! Η Γαλλική Επανάσταση, επιέλους, ολοκληρώθηκε! Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ατόμου και του Πολίτη συμπληρώθηκε! Η αστική τάξη έφτασε στην απόλυτη ωριμότητά της. Ο καπιταλισμός απέδωσε, επιτέλους, δικαιοσύνη. Η Ευρώπη διεύρυνε τα σύνορά της και, παράλληλα, έσπρωξε την Ασία προς το εσωτερικό της. Κι όλα αυτά χάρις στην ευλύγιστη πολιτική της Αθήνας. Και από κοντά, βέβαια, και της Λευκωσίας!

Πώς να μη νιώθεις εθνικά υπερήφανος; Πώς να μη νιώθεις ότι εσύ οδηγείς το άρμα; Οταν με τη δική σου υπερεθνική στάση ανάγκασες 80.000.000 - και βάλε - Τούρκους, ανθρώπους απολίτιστους και βίαιους, να γονατίσουν και να αποδεχτούν αρχές και αξίες που εσύ και η υπόλοιπη Ευρώπη υπηρετείτε άοκνα και μαχητικά από το 1789. Η ιστορία, σίγουρα, θα εκτιμήσει τη στάση μας. Τη θυσία των εθνικών συμφερόντων για το καλό της υπόλοιπης Ευρώπης. Αλλη μια φορά το ελληνικό έθνος έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε αυτούς που έβαλαν την ουρά στα σκέλια. Τους Ελληνες και Κύπριους αλτρουιστές! Η ιστορία, να είστε σίγουροι, θα τους περιποιηθεί καταλλήλως.

Οι φωνές που ακούγονται ενάντια στις υποχωρήσεις, δεν είναι παρά φωνές ανθρώπων άξεστων, που δε γνωρίζουν ούτε την αλφαβήτα της πολιτικής. Εμείς, όμως, κατευθείαν απόγονοι του Μακιαβέλι, ξέρουμε τι κάνουμε. Αντί να κατακτάμε χώρες, τις ενσωματώνουμε. Και μάλιστα χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα! Μετά την Τουρκία σειρά έχει το Ισραήλ, το Ιράκ, η Αίγυπτος, η Νότιος Αφρική, η Ινδία! Ολη η Ευρώπη, δηλαδή! Ο Μέγας Αλέξανδρος μπροστά μας φαντάζει μαθητούδι!

Πόσο φθηνό θα ήταν να στεκόμασταν σε λεπτομέρειες, ενώ γύρω μας συντελείται κοσμογονία! Ασιάτες γίνονται Ευρωπαίοι και Ευρωπαίοι Τούρκοι! Πόσο μικρόψυχο θα ήταν να προτάσσαμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, για παράδειγμα. Μα αμέσως με τη σύνδεση, τα τούρκικα στρατεύματα -αυτόματα - θα γίνουν και ευρωπαϊκά και, επομένως, και κυπριακά. Γιατί να πηγαινοέρχονται; Ας μείνουν εκεί, για να μην καίνε και βενζίνη! Βενζίνη που, τελικά, η Ευρώπη θα έπρεπε να πληρώσει! Επίσης, δε θα ήταν αδιακρισία (και εμείς είμαστε Ευρωπαίοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε!) να ζητούσαμε να παραδεχτούν τη γενοκτονία των Αρμενίων; Να επιμέναμε να σταματήσουν οι παραβιάσεις; Μα με τη σύνδεση οι παραβιάσεις αυτόματα παύουν να είναι τέτοιες. Το Αιγαίο, η Ελλάδα και η Τουρκία γίνονται ένα! Πού, λοιπόν, η παραβίαση; Αλλά με τι δικαίωμα να τους πιέζαμε για το Κουρδικό; Και για εμάς «ανοιχτό» είναι αυτό το ζήτημα. Μπορούσαμε, λέτε, να τους καλέσουμε να ανοίξουν τις φυλακές και να ελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους; Να αποδεχτούν τις στοιχειώδεις, έστω, δημοκρατικές ελευθερίες; Δεν αντιλαμβάνεστε, πως αυτά τα ζητήματα δεν τα ανοίγουν έτσι επιπόλαια; Γιατί αν τα ανοίξουμε είναι σα να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου!

Αυτά όλα, άλλωστε, εμπεριέχονται στη συμφωνία ένταξης! Κάθε χώρα που γίνεται μέλος της Κοινότητας αυτόματα αποδέχεται και δεσμεύεται να τηρήσει τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, φυσικά, στο μεταξύ! Η Τουρκία, λοιπόν, υποχρεώνεται (και αυτή) να συμβάλει στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην κοινωνική ανασφάλεια και εργασιακή αβεβαιότητα. Να συμβάλει στο ρατσισμό. Στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και στο δυνάμωμα των υπερεθνικών εταιριών και ομίλων! Να συμβάλει στην κατάργηση του οκτάωρου, στη θεσμοθέτηση της σύνταξης στα 70, στην ηλεκτρονική παρακολούθηση, στα ναρκωτικά και στη βία.

Επίσης, και κυρίως, καλείται να συμβάλει και αυτή με όλες τις δυνάμεις της, την αστυνομία, το στρατό, το Κοινοβούλιό της, στη συντριβή κάθε λαϊκού ξεσηκωμού τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εσωτερικό της Ευρώπης, αλλά και της υπόλοιπης ανθρωπότητας! Και σε αυτό η Τουρκία δε φέρνει καμία αντίρρηση! Αντίθετα!

Καλώς ήρθε, λοιπόν, στο κλαμπ των απογόνων του Λουδοβίκου, του ΙΣΤ. Θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη! Και θα ανταποδώσουμε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ