«ΣΟΥΛΗΣ»
Συγκέντρωση - απάντηση στις απολύσεις
Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005

Αποψη από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη «Σούλης»
Προχωράνε αποφασισμένοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο, ενωμένοι και αγωνιστικά, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΣΟΥΛΗΣ στη Λαμία. Αυτό αποφάσισαν και στη μαζική Γενική τους Συνέλευση το προηγούμενο Σάββατο. Σήμερα, στις 10 το πρωί, πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, καμία απεμπόληση δικαιώματος ή κατάκτησης, καταβολή των δεδουλευμένων (δυόμισι μηνών), αποζημιώσεις, άδειες κλπ.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για «ούτε ένα βήμα πίσω», διαμήνυσε από το βήμα ο Αλ. Αλεξόπουλος, πρόεδρος του σωματείου. «Πριν από μας, είπε, ήταν οι εργαζόμενοι της ΒΕΛΚΑ, οι απολύσεις συνεχίζονται αθρόα σε εργοστάσια της περιοχής. Αύριο ποιος ξέρει τίνος είναι η σειρά;».

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρίσκεται σταθερά το ΠΑΜΕ. Στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ. Τσουμπρής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΠΟΕΜ. Μετέφερε την πείρα από τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων στην Αθήνα και στον Πειραιά, που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού της δράσης που χρειάζεται. Τόνισε τις ευθύνες που έχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες, που έχουν αποδεχτεί τους όρους κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και παίζουν το ρόλο του «ιμάντα μεταφοράς» στο εργατικό κίνημα.

Αγωνιστικό χαιρετισμό, εκ μέρους της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, μετέφερε ο Θύμιος Τσέτσος, ενώ η Κατερίνα Τσέλιου, εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στο νομό και αναπληρωματικό μέλος της ΔΣ της ΟΓΕ, δήλωσε την αποφασιστικότητα των γυναικών να βρεθούν στο πλευρό των αντρών συναδέλφων τους σ' όλη την πορεία του αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί σε πανστρατιά αγώνα για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στη ΣΟΥΛΗΣ.