«Απλώνεται» η δουλιά σε όλη τη χώρα
Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005

Ολοι, με αποφασιστικότητα στη μάχη! Αυτό το σύνθημα διαπερνά τις ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, καθώς η ημερομηνία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ έρχεται όλο και πιο κοντά. Και σ' αυτή την κατεύθυνση πυκνώνουν οι εξορμήσεις και οι περιοδείες, οι γενικές συνελεύσεις και οι συσκέψεις, σε τοπικό, κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας εξορμούν ανάμεσα στα άλλα:

Σήμερα, Τετάρτη, στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις «ΕΛΚΟ - Βαγιωνής», ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΕΒΡΟΚΑΛ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΜΕΒΑΚΟ, ΙΝΤΕΡΚΑΤ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ, στις σχολές ΟΑΕΔ του Αλίμου και Καλαμακίου, στις καθαρίστριες στα νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγ. Σοφία», στις φαρμακαποθήκες: ΚΑΛΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΦΑΡΜ.

Αύριο, Πέμπτη, στο Μηχανογραφικό Κέντρο και στη ΔΟΥ της ΟΑ, στη μεταλλουργική επιχείρηση «ΕΛΦΟΝ», στις καθαρίστριες του «Λαϊκού» Νοσοκομείου και του «Ιπποκρατείου», στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου και στις φαρμακαποθήκες: ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΙΚΗ και ΦΑΡΜΑΚΟ.

Την Παρασκευή 14/10, στις φαρμακαποθήκες ΠΑΡΙΣΗΣ, ΜΟΥΜΟΥΖΑΣ, ΞΥΔΙΑΣ, ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΤΟΣ και ΜΠΑΚΑΚΟΣ.

Τη Δευτέρα 17/10 στην Τεχνική Διεύθυνση. Την Τρίτη 18/10 στην Αεροπλοΐα και στους ιπτάμενους και στην επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ. Την Τετάρτη 19/10, στα γραφεία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στη Συγγρού, στην εταιρία φύλαξης ΕΡΜΗΣ και στις μεταφορικές επιχειρήσεις της οδού Ορφέως. Την Πέμπτη 20/10 στις καθαρίστριες του «Ωνασείου» και στην επιχείρηση «Πλαίσιο» στη Μεταμόρφωση. Την Παρασκευή 21/10 στα εμπορεύματα, στην πίστα και στον πύργο του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις

Παράλληλα, μια σειρά συνδικάτα προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες γενικές συνελεύσεις για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα:

Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν το διάστημα που απομένει τις προσπάθειες, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, δήλωσαν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν τη Δευτέρα το βράδυ στη σύσκεψη που κάλεσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Οπως σημείωσαν στις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές μπορούν και πρέπει να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλιάς, γειτονιά και συνοικία του Ηρακλείου και να αναδείξουν την αναγκαιότητα της λαϊκής συσπείρωσης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.