Για κάθε «υπηρεσία» κι ένα χαράτσι!
Κυριακή 23 Οχτώβρη 2005

ICON

Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού να αυξάνονται με ...γεωμετρική πρόοδο. Ομως, η κατάσταση παραμένει ίδια
Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν κάθε χρόνο και περισσότερο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από την αυξανόμενη φορολογία που επιβάλλουν οι διοικήσεις των δήμων. Η πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα επιβολής νέων φόρων, αποτελεί μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» της φορομπηχτικής και αντιλαϊκής πολιτικής που χαράσσει η ηγεσία της Ενωσης και ακολουθούν κατά γράμμα οι διοικήσεις των δήμων που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Μέσα σε λίγα χρόνια, τα ανταποδοτικά τέλη υπερδιπλασιάστηκαν σε αρκετούς δήμους. Η λογική του «πληρώνεις για να έχεις», είναι πλέον καθεστώς.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία από αρκετούς δήμους της Αττικής, που αποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΣΥΝ, ακολουθούν «κοινή γραμμή» στο όλο και μεγαλύτερο χαράτσωμα των εργαζομένων. Οι αυξήσεις που επιβάλλουν στα ανταποδοτικά τέλη είναι υπέρογκες. Σχεδόν σε κάθε υπηρεσία αυτών των δήμων υπάρχει και από ένα χαράτσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, όπου αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η λογική «πληρώνεις για να έχεις». Ακόμη και αν πρόκειται για υπηρεσίες Πρόνοιας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:

Η λογική «πληρώνεις για να έχεις», βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, που έχουν εκτιναχτεί στα ύψη
Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και σε άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου. Ο «Ρ» με ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει την έρευνα με αναλυτικά ρεπορτάζ.