ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το κτίριο «Σαρίδη»

Σε ολοήμερο αποκλεισμό του κτιρίου «Σαρίδη» και συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού, προχώρησαν χτες οι φοιτητές. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας

Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005

«Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μπορούμε να κάνουμε μάθημα»! Αυτή είναι η απαίτηση του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου, που βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση, διεκδικώντας την επέκταση του Ιδρύματος στο γειτονικό κτίριο «Σαρίδη», όπου από προχθές η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης είναι να απειλείται διαρκώς το ακαδημαϊκό άσυλο, αφού η περιοχή αστυνομοκρατείται προκλητικά και, παράλληλα, να απομακρύνεται για το Πάντειο η πιθανότητα ουσιαστικής λύσης για το ασφυκτικό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (ελλείψεις σε αίθουσες, αμφιθέατρα, φοιτητική εστία κ.ά.).

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ, οι φοιτητές πραγματοποιούσαν χθες από το πρωί συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου «Σαρίδη». Εστησαν απ' έξω μικροφωνική, θρανία και καρέκλες, καθηγητές κατέβηκαν κι έκαναν μάθημα εκεί, στο δρόμο, μπροστά από το υπό διεκδίκηση κτίριο, φοιτητές έδιναν εκεί τα ραντεβού τους, μεταφέρθηκε εκεί το κέντρο της φοιτητικής ζωής του Ιδρύματος.

Στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου, στο χώρο των κινητοποιήσεων βρέθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους. «Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο δικός σας, είναι και των γονιών και των καθηγητών σας, είναι αγώνας για τις ανάγκες που προκύπτουν από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους φοιτητές. Ιδιαίτερα, τόνισε ότι είναι προκλητική η παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας - που είχαν πάρει θέσει γύρω από το κτίριο Σαρίδη από τις 4 το πρωί! - και κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «να τους μαζέψει», απαιτώντας ταυτόχρονα να ξηλωθούν και οι κάμερες παρακολούθησης που έχουν στηθεί στην περιοχή. Κάλεσε, τέλος, τους φοιτητές να συνεχίσουν τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι με τον αγώνα μπορούν να έχουν κατακτήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές και εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στις δυο Γενικές Γραμματείες, που μετεγκαταστάθηκαν στο κτίριο «Σαρίδη», οι οποίοι επίσης είναι αλληλέγγυοι στα αιτήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου.

Οι φοιτητές προχώρησαν το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού, απαιτώντας «να τελειώνει πια η κοροϊδία», να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και στέγαση των φοιτητών, να παραδοθεί το κτίριο «Σαρίδη» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δηλώνουν, δε, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν των αγώνα τους.