ΠΕΡΑΜΑ
Να πάρει ο λαός το δήμο

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, επικεφαλής της αγωνιστικής παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη»

Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος, που ως δήμαρχος για χρόνια ολόκληρα οδήγησε στην πλατιά συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων στην εργατούπολη του Περάματος, που ανέπτυξε ευρύτατους αγώνες και έδωσε μάχες για την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της πόλης, θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, επικεφαλής της αγωνιστικής παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη».

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χτες βράδυ σε μια πανηγυρική εκδήλωση και παρουσιάστηκε από τον γραμματέα της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό. Αυτό το μαζικό «παρών» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Περάματος έδωσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές η ψήφος του περαματιώτικου λαού θα είναι αγωνιστική. Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Ζύμαρη από το Αχτιδικό Γραφείο των Δυτικών Συνοικιών.

Στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα αγωνιστικό μετερίζι ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να οργανώσει την αντίστασή τους για να μπει φρένο στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στη μετατροπή των δήμων σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό, ένα μηχανισμό για να περνάει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, ο εργασιακός μεσαίωνας, το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων και κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί με την «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» για ένα δήμο στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Ο Γ. Πατσιλινάκος δίπλα στον γραμματέα της ΚΟΠ, Νίκο Σοφιανό, κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης στην αίθουσα Ποντίων
Στην ομιλία του ο Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη είναι απέραντη και διαρκής. Τα λαϊκά προβλήματα επίσης μεγάλα και οι δήμοι που θα έπρεπε να είναι πρωτεργάτες στη λύση τους προσπαθούν να τα φορτώσουν στους δημότες. Εμείς πάντα, με τη βοήθεια του ΚΚΕ, προσπαθούσαμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να οργανώσουμε τον αγώνα. Τον αγώνα που έκανε τον βράχο σπίτι. Σήμερα αυτή η νέα επίθεση βρίσκει μπόσικο το έδαφος, αφού η σημερινή δημοτική αρχή του Περάματος έχει άλλους στόχους.

Αναφερόμενος στην ευρύτερη συσπείρωση που για δεκαετίες λειτουργούσε στο Πέραμα, τόνισε ότι αυτή πρέπει να ξαναλειτουργήσει και να επιβάλουμε μια άλλη πολιτική. Το κίνημα που τόσα χρόνια λειτουργεί στην πόλη με σαφή αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά, πιστεύω - τόνισε - ότι μπορούμε να το κρατήσουμε ψηλά. Να πάρει ο λαός το δήμο και να προχωρήσουμε σε αντεπιθέσεις.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Αγγελος Τζέκης και Νίκος Γκατζής, η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Αράπης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος Θ. Λαγουδάκης, ο Δ. Μουρίκης και η Σοφία Θωμάρεη, δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ Κερατσινίου και ο Νίκος Μπεάζογλου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ενότητας» Δραπετσώνας.