ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Πόση «προίκα» δόθηκε στο Μέγαρο;
Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005

Το Πάρκο Ελευθερίας, στο υπέδαφος του οποίου χτίστηκαν οι νέες αίθουσες του ΜΜΑ
Ερώτηση για τα ποσά, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), κατέθεσαν, χθες, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι «με την ευκαιρία της ανακοίνωσης - διαμαρτυρίας του ΟΜΜΑ εναντίον εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στη Λυρική Σκηνή, ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο την 23/10/2005, έγινε γνωστό ότι για το τρέχον έτος, ο Οργανισμός έχει εισπράξει από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργικά έξοδα 7.757.000 ευρώ και για έργα, που έχουν σχέση με την ολοκλήρωση του ΜΜΑ άλλα 4.293.000 ευρώ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: Ποιο είναι το κατ' έτος ποσό που έχει καταβληθεί στο ΜΜΑ, από το 1996 έως σήμερα, από τον κρατικό προϋπολογισμό: α) για λειτουργικά έξοδα και έργα ολοκλήρωσης του Μεγάρου Μουσικής και β) τα αντίστοιχα ποσά του Β` και Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, για το ίδιο αντικείμενο. Επίσης, ρωτούν ποιο είναι το συνολικό κόστος του έργου, των κατασκευών «ολοκλήρωσης», εκτός από την απώλεια του μεγαλύτερου (προς το παρόν) τμήματος του Πάρκου Ελευθερίας και την αισθητική υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής του;