ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζική κάθοδος από εργάτες και αγρότες

Αναβρασμός στη Λάρισα και τους άλλους νομούς

Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005

Τη φωνή τους με τους συναδέλφους όλης της χώρας θα ενώσουν στις 12 του Νοέμβρη και οι εργάτες της Λάρισας
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την αγωνιστική κάθοδο των εργαζομένων της Θεσσαλίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Οι περιοδείες, οι εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Ολο αυτό το διάστημα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν σε πολλούς χώρους δουλιάς του νομού - εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες κ.α. - και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τη σημασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου, για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους σ' αυτό. Κι επισήμαναν ότι η επιτυχία του μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης νέων ταξικών αγώνων ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και κόντρα στις συναινετικές και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Στο Νομό Λάρισας, καθημερινά, «συνεργεία» συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου - που εδώ και καιρό πήρε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο - και πολλών σωματείων περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς, ενώ συνεχίζονται και άλλες δραστηριότητες, όπως Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις εργαζομένων για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο. Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο πήραν στο νομό, μέχρι στιγμής, τα Συνδικάτα Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Μαγείρων, Οδηγών, Λογιστών, Καθαριστριών, Μετάλλου, ΔΕΤΠΟΛ, Σχολικών Τροχονόμων, «Πράκτικερ», Κεραμοποιών, Ξυλουργών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Και στη Μαγνησία συνεχίζονται οι προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων του νομού στο Συλλαλητήριο. Αποφάσεις συμμετοχής πήραν, μεταξύ των άλλων, το Συνδικάτο Μετάλλου, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Δημοτικών Επιχειρήσεων, τα Σωματεία Καθαριστριών και Εργαζομένων στην «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ».

Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στη Θεσσαλία, κάλεσμα να δώσουν το «παρών» τους στο Συλλαλητήριο απευθύνουν στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα που πήραν σχετικές αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι τη συμμετοχή τους επιβάλλει η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους και με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουν κοινό αντίπαλο την εφαρμοζόμενη πολιτική κι, επομένως, μαζί πρέπει να την αντιπαλέψουν για να την ανατρέψουν.