ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πάρτε θέση στη λαϊκή κινητοποίηση

Μαζική εξόρμηση το περασμένο Σάββατο στη Βαρβάκειο και τα καταστήματα της οδού Αθηνάς

Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005

Χέρι με χέρι, οι νέοι του ΠΑΜΕ μοίρασαν εκατοντάδες καλέσματα στη μαζική τους εξόρμηση
Στα μέρη όπου οι εργατικές οικογένειες αναμετρούνται με το φτωχό πορτοφόλι τους, βρέθηκαν το πρωινό του περασμένου Σαββάτου οι νέοι του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας το αγωνιστικό προσκλητήριο για τις 12 του μήνα, στη Βαρβάκειο Αγορά. Το ραντεβού της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ είχε οριστεί στην πλατεία της Ομόνοιας, με στόχο να «χτενιστεί» η τριγύρω περιοχή.

«Να πούμε όχι στη φτώχεια, όχι στην ανεργία... Να βροντοφωνάξουμε αιτήματα που καλύπτουν τις ανάγκες μας... Αυτό το συλλαλητήριο θα 'ναι εφαλτήριο νέων αγώνων, πιο μαζικών, πιο αποφασιστικών...», ακουγόταν ασταμάτητα η ντουντούκα.

Η πρώτη στάση έγινε στο κατάστημα του Κωτσόβολου, στην Αθηνάς: «Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εμποροϋπαλλήλους που γεύτηκαν πρώτοι τι σημαίνει "διευθέτηση του χρόνου εργασίας"...», ήταν τα λόγια που ήχησαν από τους νεολαίους.

Στα «Mc Donald's», η απόπειρα τρομοκρατίας της εργοδοσίας «έπεσε στο κενό». «Η πολιτική της εταιρίας είναι να μη μοιράζονται υλικά», «δώστε σ' εμένα να δώσω στο προσωπικό (τις προκηρύξεις)». Μ' αυτά τα λόγια, ο προϊστάμενος προσπάθησε να ξεφορτωθεί τους νεολαίους. Η απάντηση ήταν θαρρετή και ξάστερη: Το κάλεσμα για το επόμενο Σάββατο έφτασε σε κάθε εργαζόμενο.

«Δε μας νοιάζει ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων... Δεν κάνουμε παζάρια στις ανάγκες μας...». Κάθε μικρομάγαζο κατά μήκος της Αθηνάς δέχτηκε την επίσκεψη των νέων του ΠΑΜΕ. Την προκήρυξη πήρε ο καταστηματάρχης, ο υπάλληλος, ο πελάτης.

«Αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, ήρθαμε να σας καλέσουμε στο συλλαλητήριο του επόμενου Σαββάτου...». Τα βλέμματα όλων μες στη Βαρβάκειο γυρνούσαν προς τη μεριά των νέων του ΠΑΜΕ. Η ντουντούκα δε σταματούσε: «Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν αυτό που κλιμάκωσε την αντιλαϊκή πολιτική που σήμερα συνεχίζει η ΝΔ... Η θέση του κάθε άνεργου, του οικονομικού μετανάστη, είναι το επόμενο Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως. Συνολικά πρέπει να απαντήσουμε, γιατί συνολική είναι η επίθεση...».