ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παρακαταθήκη το αποτέλεσμα των εκλογών

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οικοδόμοι εμπιστεύτηκαν ξανά τις δυνάμεις του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού»

Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005

Την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις του κλάδου επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά οι οικοδόμοι της Αθήνας
Με την ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων, για μια ακόμα φορά, στο «τιμόνι» του συνδικάτου, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες εργαζομένους που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες και στήριξαν και με την ψήφο τους τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός», σε ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, σε κάθε πλευρά της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.

Σε μια περίοδο που με πρόσχημα την "παραγωγικότητα" και "ανταγωνιστικότητα" επιχειρείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπίεση στο μεροκάματο και το πετσόκομμα των όποιων κοινωνικών παροχών είχαν κατακτηθεί μέσα από ταξικές αναμετρήσεις δεκαετιών.

Σε μια περίοδο που στα πλαίσια της λογικής της "εθνικής συνεννόησης" επιχειρείται η ενσωμάτωση και η υποταγή των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου, λοιδορείται και απαξιώνεται η οργανωμένη πάλη. Που η πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του κεφαλαίου.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες οι οικοδόμοι έδωσαν και κέρδισαν μια σοβαρή πολιτικοσυνδικαλιστική μάχη, που η σημασία και η διάστασή της ξεπερνά τα όρια του κλάδου.

Αυτή η μεγάλη και δύσκολη μάχη θα ήταν αδύνατον να κερδηθεί χωρίς τη μεγάλη συνεισφορά και για μεγάλο χρονικό διάστημα της πλειοψηφίας των στελεχών του Συνδικάτου και μεγάλου αριθμού πρωτοπόρων συναδέλφων, που όργωσαν το διάστημα αυτό όλο το Λεκανοπέδιο, συζητώντας με τους συναδέλφους για τη σημασία των εκλογών, την ανάγκη ενίσχυσης της οργανωμένης πάλης, της ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης γύρω από το Συνδικάτο.

Η δράση αυτή, που έφερε το Συνδικάτο και τους στόχους του σε επαφή με χιλιάδες συναδέλφους, αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη, μας εφοδιάζει με σοβαρή εμπειρία για τη συνέχιση της πάλης μας.

Για την παραπέρα οργάνωση της πλειοψηφίας των συναδέλφων στους τόπους δουλιάς και στη συνοικία, την ένταση της πάλης του κλάδου μαζί με όλη την εργατική τάξη για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών, για την τελική ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Οι εκλογές επιβεβαίωσαν την απόφαση των οικοδόμων να ενισχύσουν το Συνδικάτο σαν το βασικό τους όπλο, να δυναμώσουν παραπέρα τον ταξικό του προσανατολισμό. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οικοδόμοι εμπιστεύτηκαν ξανά τις δυνάμεις του "Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού".

Το Συνδικάτο ήταν και παραμένει το βασικό αποκούμπι του οικοδόμου στον αγώνα για τη ζωή του, ήταν και παραμένει φρούριο της ταξικής πάλης».