ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ούτε ώρα χαμένη
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005

Η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός του Εβρου ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα
Συνεχίζεται σήμερα και αύριο μέχρι την τελευταία ώρα η πανεξόρμηση των συνδικαλιστών και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με στόχο να φτάσει παντού στη Μακεδονία και τη Θράκη το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Ούτε ώρα χαμένη. Καθημερινά τα στελέχη του ΠΑΜΕ μπαίνουν στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, εξορμούν στα γιαπιά, στα καταστήματα, στα ξενοδοχεία, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε κάθε χώρο δουλιάς και μόρφωσης, στις γειτονιές και τα χωριά. Και μέρα με την ημέρα πληθαίνουν οι εργάτες και οι υπάλληλοι που δηλώνουν «παρών» στο προσκλητήριο εργατικής αντεπίθεσης.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, στελέχη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων πραγματοποιούν εξορμήσεις στα καταστήματα της κεντρικής αγοράς. Επίσης στελέχη του ΠΑΜΕ περιοδεύουν στο κέντρο Μετρητών - Οργάνων της ΔΕΗ και στη ΔΕΗ Ευόσμου. Αύριο πανεξόρμηση θα γίνει στα ξενοδοχεία «ABC», «Ηλέκτρα Παλλάς», «Αμαλία», «Σίτι», «Ανδρομέδα» και «Λούξεμπουργκ».

Σε κάθε νομό της Μακεδονίας και της Θράκης από τη Φλώρινα μέχρι τον Εβρο, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη και στους χώρους δουλιάς και στα σωματεία, με στόχο να πληθαίνουν και οι αποφάσεις συμμετοχής.

Στην Κοζάνη, αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Γουνεργατών και Οικοδόμων. Στα Γρεβενά, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στον μεγάλο αυτό κατάλογο προστέθηκαν και τα Σωματεία Οικοδόμων Κατερίνης, Λιτοχώρου και η ΕΛΜΕ Πιερίας.

Εντείνονται οι μαζικές εξορμήσεις σε όλες τις πόλεις. Στην Κοζάνη οι οικοδόμοι εξορμούν στα γιαπιά, στο εργοτάξιο στο Φράγμα του Ηλαρίωνα. Επίσης περιοδείες γίνονται στους ΑΗΣ και στα Ορυχεία της ΔΕΗ στις υπηρεσίες, τα Νοσοκομεία, στα σχολεία και το ΤΕΙ.

Στην Κατερίνη, εξορμήσεις γίνονται σήμερα και αύριο σε σούπερ μάρκετ, βιοτεχνίες, καταστήματα, υπηρεσίες και πανεξόρμηση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Στην Καβάλα στα εργοστάσια ιματισμού, στη βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, στις ΔΕΚΟ και τα καταστήματα.