ΠΟΛΟ
Πρεμιέρα στα... βαθιά

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005

Eurokinissi

Το κλασικό ντέρμπι της πισίνας μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Α1
Η κλασική κόντρα της πισίνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης αποτελεί το σημαντικότερο παιχνίδι στο σημερινό κυρίως πιάτο της πρεμιέρας του 20ού πρωταθλήματος πόλο της Α1 (η αυλαία άνοιξε χτες με το παιχνίδι Πανιωνίου - ΝΟΒΑ). Οι «μόνιμοι» πρωταθλητές την τελευταία επταετία «ερυθρόλευκοι», με καινούριο τεχνικό τον Βαγγέλη Πάτερο, φυσικά δεν έχουν άλλο στόχο από τη διατήρηση των κεκτημένων. Στην προσπάθεια αυτή θα τους βοηθήσει φέτος ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και «αργυρός» Ολυμπιονίκης, ο Σέρβος Σλόμπονταν Νίκιτς, που θεωρείται από τους καλύτερους ξένους στη χώρα μας. Στην αντίπερα όχθη, επίσης με νέο τεχνικό τον Δημήτρη Μαυρωτά, οι «μπέμπηδες» το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουν να κάνουν είναι να διαγράψουν πλήρως την περσινή αποτυχημένη χρονιά.

Το ντέρμπι όμως δεν είναι το μοναδικό σημαντικό παιχνίδι της πρεμιέρας. Η κόντρα της Γλυφάδας με την Πάτρα έχει το δικό της ενδιαφέρον. Οι Γλυφαδιώτες, με τον Σέρβο Μίρο Τρούμπιτς στον πάγκο, θέλουν να ανοίξουν νικηφόρα τη χρονιά, με στόχο μια επανάληψη της περσινής επιτυχίας (είσοδος στα πλέι οφ) ή και κάτι περισσότερο. Οι Πατρινοί από την άλλη αν και εμφανίζονται σχετικά αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι, στηρίζουν πολλά στην παρουσία του Μίλαν Γιάντσιτς.

Μετά την περυσινή άκρως επιτυχημένη χρονιά και την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος, η Χίος, που ενισχύθηκε το καλοκαίρι, δεν μπορεί να έχει χαμηλότερες φιλοδοξίες από αυτές της προηγούμενης σεζόν. Το συγκρότημα του Ομήρου Πολυχρονόπουλου ξεκινάει τις υποχρεώσεις φιλοξενώντας τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο μοναδικός εκπρόσωπος της συμπρωτεύουσας στην κατηγορία έχει στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το ατού της ισχυρής έδρας θέλουν να εκμεταλλευτούν τα Χανιά, που φέτος έχουν στόχο κάτι καλύτερο από την περσινή έκτη θέση. Σήμερα θα αντιμετωπίσουν τον Νηρέα Χαλανδρίου, που με τον Νίκο Βενετόπουλο στον πάγκο θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Γλυφάδα - Πάτρα (17:30), Χίος - ΠΑΟΚ (17:45), Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη (18:00), Χανιά - Νηρέας Χαλανδρίου (18:00). Σημ: Αναβάλλεται ο αγώνας του Εθνικού με το Π. Φάληρο εξαιτίας υποχρεώσεων των «κυανολεύκων» σε διεθνές τουρνουά.