ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλό μέτωπο
Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005

Eurokinissi

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη εντός ΣΕΦ θέλει ο Ολυμπιακός
Εντός συνόρων, αλλά κόντρα σε επικίνδυνους προκειμένου να κάνουν τη ζημιά αντιπάλους, αγωνίζονται σήμερα οι δυο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) την Εφές Πίλσεν για το Β' όμιλο (20.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ-4), ενώ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ-3) για τον Α' όμιλο.

Στο Φάληρο, με ανεβασμένη ψυχολογία από τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και κυρίως από τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει στον ίδιο σκοπό κόντρα στην Εφές Πίλσεν. Χωρίς τον Νίκο Χατζή στην αποστολή, αλλά με παρόντα τον Παπαμακάριο και μεγάλο πλεονέκτημα την παρουσία του κόσμου (περίπου 7.000 εισιτήρια έχουν πουληθεί) οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν έτοιμοι για μια ακόμα επιτυχία. Οσον αφορά τον αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιόνας Καζλάουσκας επισήμανε: Η Εφές «παίζει πολύ επιθετική άμυνα και με το ίδιο πάθος τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εμείς έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά δε θα σταθούμε σε αυτά».

Πάντως, εάν ο Καζλάουσκας πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το θέμα του κόσμου, εντελώς αντίθετα είναι τα πράγματα για τον ομόλογό του στην ΑΕΚ, Λευτέρη Κακιούση, που έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει στο σημερινό αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στα αγωνιστικά ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε πως σκοπός της ομάδας του είναι να βάλει... χειρόφρενο στην ταχύτητα των αντιπάλων. «Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα που παίζει μια ταχύτητα πάνω από όλες τις υπόλοιπες. Εχουν έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ και παίζουν πολύ καλά μια ζώνη "match up" (ματς απ) που τους δίνει τις νίκες και σε αυτή την άμυνα πρέπει να βρούμε το αντίδοτο».