ΑΤΤΙΚΗ
Χάος και ταλαιπωρία με μια νεροποντή

Αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία η χώρα, ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005

Eurokinissi

Αρκετές πλημμύρες σε διάφορα σημεία της Αττικής, αλλά και κυκλοφοριακό χάος δημιούργησε η χτεσινή νεροποντή, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το Λεκανοπέδιο, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ήταν, είναι και παραμένει αθωράκιστη ως προς την αντιπλημμυρική προστασία.

Παράλληλα, με δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν μέχρι σήμερα το πρωί σε Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), Εύβοια, Κυκλάδες, τα νησιά Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανά και στη Θράκη.

Από το πρωί χτες και κατά τις ώρες της νεροποντής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 170 κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια σε όλη την Αττική. Από αυτές, οι 38 ήταν από τη Γλυφάδα.

Η νεροποντή, όμως, δημιούργησε και μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Συγκεκριμένα, κλειστή παρέμεινε μέχρι τις 11 το πρωί η οδός Καλλιρρόης κάτω από τη γέφυρα της Λ. Συγγρού, όπου τα νερά της βροχής είχαν φτάσει σε μεγάλο ύψος. Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, από τον Αλιμο μέχρι το Φλοίσβο, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της «Χαλυβουργικής», αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας από την Π. Ράλλη μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν και από την Αττική Οδό, της οποίας τα αντιπλημμυρικά έργα στοίχισαν πανάκριβα. Συγκεκριμένα, για αρκετό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία στην Περιφερειακή Υμηττού, στο ρεύμα προς την Αττική Οδό...

Οι αποκαλύψεις του «Ρ»

Θυμίζουμε ότι ο «Ρ», σε σχετική έρευνα τον Οκτώβρη, που διήρκεσε δύο εβδομάδες, αποκάλυψε ότι: