Με ορείχαλκο και γύψο
Σάββατο 10 Ιούνη 2000

Τιμητική έκθεση για τη συμπλήρωση των 92 χρόνων του πολύ σημαντικού και διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη Κώστα Βαλσάμη, παρουσιάζει έως τις 15 του Ιούνη, το Κέντρο Τέχνης «Πανταζίδης» (Στασινού 8α, Στάδιο). Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα έργα από ορείχαλκο και γύψο.

Οπως σημειώνει ο Χρύσανθος Χρήστου «Από τις παλαιότερες προσπάθειές του ως τα τελευταία του έργα, ο καλλιτέχνης μένει πάντα πιστός στην ανθρώπινη μορφή και στις παραστατικές τάσεις χωρίς ποτέ να θυσιάζει το καθαρά μορφοπλαστικό ιδίωμα σε ξένους, έστω και δοκιμασμένους από το χρόνο, τύπους. Τα έργα του δεν περιορίζονται ποτέ μόνο στην εξωτερική περιγραφή και την απόδοση των ανατομικών στοιχείων. Αποβλέπουν πάντα και επιτυγχάνουν να φτάσουν στην εσωτερική δομή του θέματος και να εκφράσουν όλον του το χαρακτήρα».

Σημειώνουμε ότι ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει έργα του σε μεγάλες εκθέσεις, στη Γαλλία, μαζί με καθιερωμένους Γάλλους και ξένους καλλιτέχνες (Ροντέν, Μουρ, Ντεσπιώ κ.ά.). Εργα του υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε δημόσιους χώρους, αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές.