ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Η «φίμωση» του ΚΚΕ ... κάνει καλό στην πολυφωνία!

Αποκαλυπτικά τα ποσοστά που αναλογούν στο ΚΚΕ κατά το πρώτο 15ήμερο του Οκτώβρη

Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005

Η προκλητική «φίμωση» του ΚΚΕ ...καλυτερεύει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως φαίνεται, την κατάσταση της πολιτικής πολυφωνίας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άποψη, που εξέφρασε χτες το ΕΣΡ για τα στοιχεία του πρώτου 15ημέρου του Οκτώβρη ότι όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Χαραλάμπης, είναι «εμφανές ότι έχουμε καλυτέρευση»!

Η «καλυτέρευση» για το ΕΣΡ φαίνεται πως σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανίζονται οι απόψεις του ΚΚΕ, φτάνοντας μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις στα ποσοστά προβολής του ...ΛΑΟΣ. Οταν, μάλιστα, για πολλοστή φορά η προβολή των δύο μεγάλων κομμάτων σχεδόν αγγίζει το 100%.

Η μόνη διαφοροποίηση από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα το ΕΣΡ είναι η μικρή «άνοδος» της προβολής του ΣΥΝ, που όπως ...εξήγησε ο Δ. Χαραλάμπης «υπήρχαν θέματα που τον έφεραν στην επικαιρότητα»... Λες και για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγο και θέσεις δεν έχει το ΚΚΕ, το τρίτο κόμμα της Βουλής που αγωνίζεται καθημερινά για να μπει «φραγμός» στα μέτρα που δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.

Τα ποσοστά που «αναλογούν» στο ΚΚΕ και για το πρώτο 15ήμερο του Οκτώβρη αποδεικνύουν την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων από τους ιδιοκτήτες, με τη συναίνεση όπως αποδεικνύεται του ΕΣΡ, από τη στιγμή που δε λαμβάνει μέτρα για την πολιτική που ακολουθούν οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών, σε βάρος των μικρών κομμάτων. Μάλιστα, χτες, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ επανέλαβε τις δικές του απόψεις για την ...πολυφωνία, λέγοντας ότι δεν είναι ενδεικτικά αυτά τα στοιχεία, αφού δε γίνεται καταγραφή όλων των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Για τον αντιπρόεδρο, το θέμα των συνεχών παραβιάσεων μετατρέπεται σε θέμα «ευαίσθητο» και «λεπτό». Κατά τη γνώμη του, τυχόν παρέμβαση του ΕΣΡ μπορεί να θεωρηθεί σαν «επέμβαση στην ελευθερία του Τύπου»!

Αξιοσημείωτο είναι να τονίσουμε και την πολιτική που ακολουθεί σε σχέση με το ΚΚΕ και η κρατική ΕΡΤ. Το ποσοστό της ΝΕΤ για το ΚΚΕ δε φθάνει ούτε το 2%! Η κυβέρνηση, όμως, και η διοίκηση της ΕΡΤ, από την άλλη πλευρά, ζητούν από τους Ελληνες πολίτες να πληρώσουν και πάλι την κρατική ραδιοτηλεόραση, αυξάνοντας κατά 31% το ανταποδοτικό τέλος.

Ενδεικτικά, επίσης, του δικομματικού τοπίου που «ανθίζει» όλα αυτά τα χρόνια στις «οθόνες» της διαπλοκής, είναι τα συνολικά ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών που «χαρίζονται» με ανταλλάγματα, βέβαια, στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Ιδού τα στοιχεία για τα ποσοστά που «έλαβαν» η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ συνολικά.