ΤΖΕΦ ΓΟΥΑΤΛΟΟΥ
Cry wolf
Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005

Η παρέα ετοιμάζει το «αστείο»
Αλλη μια ταινία με νέους, αλλά άσχετη με τους νέους! Για να μην πω και εναντίον τους, που είναι και το σωστότερο! Σε ένα αμερικάνικο κολέγιο τα «παιδία παίζει»! Σε κάποια στιγμή το παρατραβάνε! Και μπλέκουνε, με θύτες και θύματα τα ίδια, σε μια αιματηρή ιστορία! Αφορμή για το «παιχνίδι» τους τους έδωσε η ανακάλυψη στους κήπους του κολεγίου του πτώματος μιας δολοφονημένης γυναίκας. Διαδίδουν, λοιπόν (έτσι για πλάκα), μέσα από το διαδίκτυο, πως ο δολοφόνος, που τον ονόμασαν «ο λύκος που κραυγάζει», θα ξαναχτυπήσει. Το αστείο, στη συνέχεια, γίνεται εφιάλτης!

Εξαιρετική η πλοκή, πολύ καλές οι ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών, διαρκείς ανατροπές, ωραία ατμόσφαιρα και δυνατό σασπένς! Και, λοιπόν; Βγαίνοντας από την αίθουσα δεν έχεις φορτίσει στο ελάχιστο τις πνευματικές και συναισθηματικές μπαταρίες σου. Δεν πρόσθεσες τίποτα στο ενεργητικό σου! Δεν επικοινώνησες με κανέναν και για τίποτα! Το κέρδος από τη συγκεκριμένη ταινία δεν το έχεις εσύ. Το έχουν οι παραγωγοί που εισέπραξαν, αν το καταβάλεις, το εισιτήριό σου!

Οι δημιουργοί ισχυρίζονται πως η ταινία τους είναι ελεύθερη μεταφορά του γνωστού παραμυθιού, «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Σας βεβαιώνω πως πρόκειται για πολύ «ελεύθερη» μεταφορά! Οι άνθρωποι άνοιξαν τη γνωστή συνταγή, αυτή που παράγει εύγευστα φαγητά, φαγητά, όμως, χωρίς καμία θρεπτική αξία, και γέμισαν τα πιάτα μας με διάφορες νοστιμιές και καρυκεύματα, για να μας εντυπωσιάσουν. Κυρίως, να εντυπωσιάσουν τους νέους! Παιδιά οι πρωταγωνιστές, σε παιδιά απευθύνονται.

Νεανικό θρίλερ, λοιπόν! Ατομα που λόγω της νεότητάς τους θα έπρεπε να μισούνε τη βία, κυλιούνται στο αίμα. Ακόμα και όταν τελειώνει η ταινία, και το αίμα έχει βάψει τα πάντα κόκκινα, ακόμα και τότε κανένα από αυτά τα παιδιά, δε δείχνει να έμαθε τίποτα. Οπως μπήκαν οι ήρωες στην ταινία έτσι και βγαίνουν. Σατανικά μυαλά, μυαλά αγύριστα, που κάνουν σατανικές πράξεις!

Παίζουν: Τζούλιαν Μόρις, Λίντι Μπουθ, Τζάρεντ Παντελέκι, Τζον Μπον Τζόβι.