Τα «βάρη του χτες»
Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης εργαζόμαστε εντατικά για να απαλλαγεί η χώρα από τα βάρη του χτες, με τον πιο ήπιο τρόπο, αλλά και να διασφαλίσει, ταυτόχρονα, δυναμική και ισόρροπη ανάπτυξη». Αυτά και διάφορα άλλα περί «μηδενικής ανοχής στη διαφθορά και τη διαπλοκή», είπε προχτές, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση του ΚΠΕΕ στο Ζάππειο.

Και σε ό,τι αφορά στα «βάρη του χτες», ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να προσδιορίσει ποιοι τα καρπώθηκαν. Λέξη δεν είπε, επίσης, σε ποιους τα «φορτώνει» τώρα η κυβέρνησή του. Γεγονός, βέβαια, το οποίο δεν είναι τυχαίο. Αλλο πράγμα, να «κλαίγεσαι» για τα χρέη του Δημοσίου και τις «μαύρες τρύπες» κι άλλο, να λες, ότι η ΠΑΣΟΚική πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας ευθύνεται για τα μεγάλα ελλείμματα, τα οποία, τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ τα «φορτώνει» στους εργαζόμενους, εξυπηρετώντας τα ίδια ακριβώς συμφέροντα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οσο, για τη «μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στη διαπλοκή», τι να πούμε; Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη διαφθοράς και διαπλοκής από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, που - στο κάτω κάτω της γραφής - έχουν φτιαχτεί με τον ιδρώτα του λαού;