Πέθανε ο κομμουνιστής Βασίλης Αθ. Καπετανίδης

Κηδεύεται, σήμερα, ώρα 2.30 μμ, από το Νεκροταφείο Ν. Σμύρνης

Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005

Την περασμένη Δευτέρα 28.11.2005 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 χρόνων ο παλαίμαχος αγωνιστής, ο κομμουνιστής Βασίλης Αθ. Καπετανίδης. Η κηδεία του γίνεται σήμερα, Πέμπτη 1.12.2005, στις 2.30 μμ, από το Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Η οικογένεια τού Β. Καπετανίδη έφτασε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και εγκαταστάθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ο ίδιος ο Βασίλης και οι αδελφές του μπήκαν από τους πρώτους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την περίοδο της Κατοχής. Επιστήμονας Γεωπόνος, διορίστηκε τρεις φορές από το υπουργείο Γεωργίας στο Δημόσιο αλλά, τελικά, δεν έγινε αποδεκτός λόγω της αντιστασιακής του δράσης.

Ο Βασίλης Καπετανίδης, ήρθε στην Αθήνα μετά την Κατοχή και μετά τη σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης δίδαξε Ρώσικα στον Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο. Η χούντα τον συνέλαβε και στην περίοδο 1967-'74 τον εξόρισε στο Παρθένι της Λέρου.

Στη μεταπολίτευση και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε ως μεταφραστής στο «Ριζοσπάστη».

Ο Βασίλης Καπετανίδης μια έγνοια είχε στη ζωή του. Το Κόμμα του, το ΚΚΕ, το οποίο σε όλη τη ζωή του το ενίσχυε και οικονομικά σταθερά από το υστέρημά του.

Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης», οι σύντροφοι, οι φίλοι και γνωστοί του θα το συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία για το ύστατο χαίρε.