ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005

Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας συντρόφισσάς μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΗ, προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας.

Αντώνης Αφαλωνιάτης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου και θείου μας ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΡΑ προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Καλή, Ευδοξία, Γεωργία Τσεμετίδου

* * *

Φωτ.

Περηφανευόταν ο κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ, που γεννήθηκε μαζί με το ΚΚΕ το 1918, πιο πολύ γιατί ως το θάνατό του στις 11 Δεκέμβρη 1997 υπηρέτησε τις ιδέες, τη φιλοσοφία, τις γραμμές του και το υπερασπίστηκε με ανιδιοτέλεια και πάθος. Στάθηκε μαχητικός στη ζωή του, στην παιδική ηλικία, στην Εθνική Αντίσταση, στα κρατητήρια και την εξορία Ικαρία, Μακρονήσι, Αϊ Στράτη. Συγγραφέας και εκδότης βιβλίων, διοχέτευσε στο αναγνωστικό κοινό προοδευτικές αντιλήψεις.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 300 ευρώ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες

Ελένη Γαβριηλίδου - Μπούρμπουλη

* * *

Φωτ.

Στις 10 Μάρτη 2006 συμπληρώνονται 21 χρόνια από το θάνατο της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ Τσιρούδη - ΔΟΥΚΑ από τα Βρυσικά Εβρου.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ ΔΟΥΚΑ, από το Σουφλί, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΑ, ο οποίος πέθανε στην Τασκένδη επίσης πολιτικός πρόσφυγας, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Παναγιώτης Δούκας

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η αξέχαστη σύζυγός μου ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ.

Μιχάλης Μπούρμπουλης
Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω Αχτίδας Υπηρεσιών, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γεώργιος Παπαδογιάννης

* * *

Φωτ.

Στις 19 Γενάρη 2006 κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου αδελφού μου ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 25 ευρώ.

Γεώργιος Κοζάτσας

* * *

Φωτ.

Στις 19 Οκτώβρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης το 1928 και ήταν παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας. Εντάχθηκε πολύ νέα στο αριστερό προοδευτικό κίνημα. Στην Κατοχή αγωνίστηκε από τις γραμμές της ΕΠΟΝ για την απελευθέρωση της πατρίδας. Αργότερα εντάχθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ, στο φιλειρηνικό γυναικείο κίνημα, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη. Μαζί με τον σύζυγό της βρέθηκαν το 1963 στην πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, μέρος της οποίας κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μόνο ο Γρηγόρης, καθώς επίσης και σε όλες τις μετέπειτα.

Σημαντική ήταν η προσφορά της στο γυναικείο κίνημα.

Υπήρξε οπαδός του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων.

Ο σύζυγός της Στέφανος Νομικός

Τα παιδιά της Γιάννης Νομικός, Γιούλα Νομικού, Τάνια Νομικού -Αρβανιτάκη

Γιάννης Γιανέζος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού μας συντρόφου και φίλου ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παξών, 50 ευρώ.

Λουίζα Αντίοχου

Παναγιώτης και Κασσιανή Μπαλτά

Στέλιος Λάμπρου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ Σπ. ΦΕΤΣΗ, στελέχους του ΚΚΕ και κορυφαίου συνδικαλιστικού στελέχους, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας Πειραιά.

Ελένη Φέτση

* * *

Φωτ.

Ενας χρόνος πέρασε από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, γραμματέας της ΝΕ Δωδεκανήσου.

Στη μνήμη του οι Λουκάς Κωσταδάμ, Μαρία Χατζηγιάννη, Μανώλης Μπακάλης, Νίκος Ιεροβασίλης προσφέρουν, μέσω ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου, 120 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και της ΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΟΥ, του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΛΟΥΚΕΡΗ, η Μαρία Γεωργαράκου -Λουκέρη προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

* * *

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ηλία ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και του αδελφού μου ΗΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Μαρία Δούκα
Χριστίνα Οικονόμου - Ψυρροπούλου

** * *

Η Ντίνα Αναγνωστοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη της ΣΤΕΛΛΑΣ Στεφανάτου - ΠΟΛΙΤΟΥ, η οποία είναι γνωστή στα Πετράλωνα ως Στέλλα η καπελού.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων μου, μελών του ΔΣ της ΠΕΚΑΜ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής, 50 ευρώ.

Γιάννης Επιτρόπου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΕΙΡΗΝΗΣ και ΜΙΚΕ ΓΚΑΜΙΝΗ και των θείων μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΗΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Ερυθραίας.

Τα παιδιά τους Αρης, Αργυρώ, Κική

Τα εγγόνια τους Θοδωρής, Ειρήνη



Αλέκος Κοζάτσας


Αργύρης Μπάρας


Αγγελική Αφαλωνιάτη


Δημήτρης Φέτσης