Ο ΣΕΒ, η αλήθεια...
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αρκετές χτεσινές εφημερίδες - κυρίως, «αντιπολιτευόμενες» - έσπευσαν να γράψουν και να προβάλουν, ακόμη κι από την πρώτη τους σελίδα, ότι ο ΣΕΒ είναι αντίθετος στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ. Ανάμεσά τους και η «Αυγή», η οποία τιτλοφορούσε το σχετικό ρεπορτάζ ως εξής: «ΓΣΕΕ και ΣΕΒ κατά του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ». Και ο υπέρτιτλος υπογράμμιζε: «Εκπληξη η τοποθέτηση του Οδ. Κυριακόπουλου».

Η αλήθεια, βέβαια, δεν είναι αυτή. Ο ΣΕΒ είναι αντίθετος στο κυβερνητικό νομοσχέδιο όσο είναι και το ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε τι γράφει στη χτεσινή ανακοίνωσή του, με τίτλο «Τοποθέτηση του ΣΕΒ για το Σχέδιο Νόμου "Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί" (ΔΕΚΟ)»: «Ο ΣΕΒ εκτιμά ως ιδιαίτερα θετική τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ και εκφράζει τη συμφωνία του με τη φιλοσοφία και τους στόχους του σχεδίου νόμου, που έχει κατατεθεί στη βουλή».

Σ' ένα σημείο μόνο διαφωνεί ο ΣΕΒ. Στον τρόπο εφαρμογής και επιβολής των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο. Σημειώνει στη χτεσινή ανακοίνωσή του: «Παρ' όλα αυτά, ο ΣΕΒ εκφράζει τη διαφωνία του όσον αφορά στις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 14, που προβλέπουν τη διευθέτηση των διαφορών εργαζομένων και διοικήσεων των επιχειρήσεων με Νόμο». Και αντιπροτείνει το «θεσμό της μεσολάβησης και διαιτησίας» (ΟΜΕΔ).