ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική

Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στους χώρους που περιφρούρησαν οι ταξικές δυνάμεις

Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005

Motion Team

Μ' ένα γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ (πάνω) «έντυσαν οι απεργοί της Θεσσαλονίκης τη χτεσινή τους συγκέντρωση
«Αντίσταση - αγώνας - ανυπακοή, στην πολιτική τους καμία ανοχή». Αυτή την απόφαση εξέφρασαν χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές που χτες πορεύτηκαν πλάι πλάι στη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε χώρους του εμπορίου στο κέντρο και την περιφέρεια, στα μεγάλα κατασκευαστικά εργοτάξια και στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πάλεψαν την απεργία μέχρι και την τελευταία ώρα, η συμμετοχή των εργαζομένων εκφράστηκε σε μεγάλα ποσοστά.

Από τις 10 το πρωί, οι απεργοί εργάτες και υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο χώρο του συλλαλητηρίου. Στο πλευρό τους πήραν τη θέση τους και οι αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, αλλά και εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές, που στο πλάι του εργατικού κινήματος δίνουν τη μάχη για μόρφωση και δουλιά με πλήρη δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Δημήτρης Δουμάνης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην «Κόκα-Κόλα» και μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ.

Αμέσως μετά, οι απεργοί ύψωσαν τα πανό με τις διεκδικήσεις τους και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Εμποροϋπάλληλοι, καπνεργάτες, εργοστασιακοί εργάτες, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών, υπάλληλοι σε προγράμματα των Δήμων (πχ φροντίδα στο σπίτι, κλπ), φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, κατέθεσαν μέσα από συνθήματα το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Και προειδοποίησαν πως «αυτή η πολιτική, η αντιλαϊκή, με μέτωπο κι αγώνα θ' ανατραπεί»! Η απεργιακή διαδήλωση κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.



Motion Team