ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Απεργοί και άνεργοι στα μπλοκ του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005

Από την πορεία στη Χαλκίδα
Μαζικά και αποφασιστικά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι νέοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και στη Στερεά - Εύβοια, ενώ έδωσαν μαχητικό «παρών» στις έξι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις αντίστοιχες πόλεις, της Χαλκίδας και του Αλιβερίου, στη Λαμία, στη Λιβαδειά και τη Θήβα και στην Αμφισσα, από τις ταξικές δυνάμεις και σωματεία. Οπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, οι συμβιβασμένες δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτ. Παρέμβαση» (ΣΥΝ) εγκατέλειψαν και πάλι τα τοπικά «μετερίζια» τους και κατέβηκαν με ελάχιστους εργαζόμενους - οι συντριπτικά πολλοί τούς γύρισαν την πλάτη - στη συγκέντρωση των δυνάμεων της συναίνεσης στην Αθήνα.

Τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, στην Εύβοια όπου «θερίζει» η ανεργία και αλλού στη Στερεά, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει ν' αλλάξει. Ενδεικτικά και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία: ΑΓΕΤ Ηρακλής (εργοστάσια Χαλκίδας και Μηλατίου), ΛΑΡΚΟ, Ιντεάλ Στάνταρντ, Ναυπηγεία Αυλίδας, Μηχανική (πρώην Τσαούσογλου), Ιντερκέμ, ΕΒΙΕΣΚ Αλιβερίου 100%, ΕΒΟ Κύμης, ΣΥΝΚΟ 95%, Παλίρροια 90%, Κελαϊδίτης ΑΕ 85%, ΒΕΤ ΑΕ 80%, ΕΑΒ 95%, ΠΕΣΙΝΕ 100%.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν και οι συνταξιούχοι της Χαλκίδας, όπου τα συνεργαζόμενα σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ συγκεντρώθηκαν, χτες, στο Εργατικό Κέντρο, συζήτησαν τα προβλήματα και εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα καταγγελίας της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας.