Δώστε πίσω τα κλεμμένα
Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ, θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αντί να μειωθούν τα χρόνια συνταξιοδότησης για να μείνουν θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, προωθούν και ψηφίζουν νόμους να δουλεύουμε μέχρι τα εβδομήντα!!! Συνηθισμένη δικαιολογία πως τα ταμεία είναι άδεια, πως οι συνταξιούχοι ζουν πολλά χρόνια, κλπ. βλακώδη επιχειρήματα, που δεν πείθουν κανέναν.

Τα 'χουμε γράψει και τα 'χουμε βροντοφωνάξει, εδώ και πολλά χρόνια. ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ! Δεκάδες χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις λήστευαν τα ασφαλιστικά ταμεία μας, για να χρηματοδοτούν τους κλέφτες κεφαλαιοκράτες, που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεκάδες χρόνια, οι τράπεζες δεν έδιναν δραχμή τόκο για τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων. Πάγιο αίτημά μας να διευθύνονται όλα τα Ταμεία των εργαζομένων από εκλεγμένους εργαζόμενους, που θα ελέγχονται, θα είναι ανακλητοί, αν δεν κάνουν σωστά τη δουλιά τους.

Τότε θα δούλευαν ρολόι και οι ελεγκτές του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα έσοδα προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα ήταν σωστά, διότι θα πλήρωναν όλοι τις υποχρεώσεις τους. Ολοι, ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις! Ολοι θα ήταν ασφαλισμένοι, ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι, θα πλήρωναν τόκους οι τράπεζες και, τότε, κανένα οικονομικό πρόβλημα δε θα είχαν τα Ταμεία. Και τότε, κύριοι, θα μπορούσαν να βγαίνουν στα 60 χρόνια οι άνδρες και τα 55 οι γυναίκες στη σύνταξη. Θα μπορούσαν να παίρνουν σύνταξη όλοι, μα όλοι, ανεξάρτητα αν δε συμπλήρωσαν τα ένσημα, όχι με δική τους ευθύνη.

Θα μπορούσαμε, επίσης, να είχαμε πλήρη και απόλυτα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα, δωρεάν θεραπευτικά λουτρά κλπ. Θα μπορούσαμε να είχαμε δωρεάν κατοικία, να ενισχύονται οικονομικά τα νέα ζευγάρια για να φτιάξουν οικογένεια κλπ. κλπ.

Κύριοι, δε θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τα ασφαλιστικά μας ταμεία, να καταργήσετε τα δικαιώματά μας που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, δε θα σας αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, οι εργαζόμενοι θα ορθώσουμε το ανάστημά μας, που είναι μεγάλο για να το αγνοήσετε. Θα το διαπιστώσετε με τον καιρό, όταν ο λαός ξεσηκωθεί ενάντια στην αντιλαϊκή σας πολιτική. Και, τότε, δε θα υπάρχει μέρος για τα αφεντικά σας και τους υπηρέτες τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γραμματέας του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Ασφάλιση (2013-05-10 00:00:00.0)
Σήμερα και αύριο στην Αθήνα (2009-11-13 00:00:00.0)
Την Τετάρτη η νέα κινητοποίηση (2008-11-08 00:00:00.0)
...και η ιστορία της καταλήστευσής της (2005-01-27 00:00:00.0)
Να στηριχθεί η εξωσωματική γονιμοποίηση (2000-04-16 00:00:00.0)
Ο αγώνας δεν είναι μόνο των γιατρών (1997-07-11 00:00:00.0)