ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005

Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

«Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ

Ο ξαφνικός χαμός του συναδέλφου μας Αντώνη Αντύπα μας βύθισε όλους σε βαθιά θλίψη.

Ο Αντώνης υπήρξε έντιμος αγωνιστής, υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων, προτάσσοντας πάντα την ανιδιοτέλεια των απόψεών του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Ανυποχώρητα στρατευμένος στην αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να αξιολογούνται με αίσθημα δικαιοσύνης, αντικειμενικότητας και αναγνώρισης του μόχθου της εργασίας τους, προσέφερε όλες τις δυνάμεις του στην υπηρέτηση αυτού του σκοπού και στάθηκε πάντα δυναμικός συμπαραστάτης των εργατικών διεκδικήσεων.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, του οποίου υπήρξε, επί σειρά ετών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» τιμώντας τη μνήμη του.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς ο Πρόεδρος Τάσος Γκιάτης, ο Γενικός Γραμματέας Λάζαρος Αθανασιάδης».

Κατερίνα Συρίγου - Στράτος Βαβούρας

* * *

Φωτ.

Στις 16 Δεκέμβρη 1943 εκτελέστηκε από Γερμανούς κατακτητές στο στρατόπεδο της Τρίπολης, ορφανός από πατέρα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Μικρά Ασία το 1922, ο ΘΩΜΑΣ Κωνσταντίνου ΒΕΤΣΟΣ, από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, στέλεχος του ΕΑΜ. Σεμνός, ταπεινός και τίμιος χαρακτήρας έπεσε ηρωικά στα 25 χρόνια του στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της χαροκαμένης μητέρας μας ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η αδελφή του Ελένη Βέτσου και ο σύζυγός της Φώτης Ν. Αρβανιτάκης.

ΘΩΜΑΣ Κ. ΒΕΤΣΟΣ
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΙΩΑΚΕΙΜ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και ΣΩΖΟΝΤΑ ΜΑΡΔΑΚΗ προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 60 ευρώ.

Κ. Χ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΤΖΩΡΟΥ, λυκειάρχη, ο οποίος πέθανε στις 13 Νοέμβρη 2005, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ, φωτογράφου, του ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ, δασκάλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοέμβρη 2005, των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ, των αδελφών μου ΚΩΣΤΑ, ΝΙΚΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ και του συζύγου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ, του γαμπρού μου ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ, των εξαδέλφων μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ φυτωριούχου γεωπόνου, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτη ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ γεωπόνου, των αδελφών ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ακροναυπλιώτη) και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, του ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑ, των κουνιάδων μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ και των παιδιών τους ΘΑΝΑΣΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΡΑ, καθώς επίσης στη μνήμη όσων έπεσαν πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας και πιστοί στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, προσφέρω 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πετραλώνων για την οικονομική εξόρμηση.

Βασίλης Θεόδωρου Καραμπάτσος

* * *

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΜΥΡΝΙΟΥΔΗΣ, στα χρόνια της Κατοχής, ανέπτυξε αντιστασιακή δράση στον δύσκολο τομέα των διαφυγών στη Μέση Ανατολή από τη Χίο, όπου εργαζόταν ως υφασματέμπορος.

Αντώνης Δρογγίτης
Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα της Περικλή Σμυρνιούδη, ο οποίος πέθανε στις 21 Νοέμβρη 1965, η Μαίρη Γαΐου (σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα, του αξέχαστου Χρύσανθου Γαΐου) προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και των αγαπημένων αδελφών μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού και ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ αντιστασιακής και του αγαπημένου συζύγου, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού και συνδικαλιστή με εξορίες και φυλακίσεις, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λόφου Καλλιθέας.

Ευαγγελία Μουρτζίκου

* * *

Στη μνήμη των θυμάτων της Μακρονήσου από την ένοπλη επίθεση στο Α΄ Τάγμα 29 Φλεβάρη - 1η Μάρτη 1948, καθώς επίσης στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, ο οποίος ξεψύχησε στα χέρια των βασανιστών του στις 6 Αυγούστου 1949, ο Παναγιώτης Γιατράς προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ζακύνθου 400 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΨΟΥΛΑΣ από μικρός γνώρισε τον αγώνα, τόσο τον βιοποριστικό όσο και τον αγώνα για το δίκαιο της τάξης του. Εδωσε το «παρών» στα βουνά της Ρούμελης και γι' αυτό δέχτηκε διώξεις από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις.

Γιώργος Λιονάκης
Στη μνήμη του οι φίλοι και συναγωνιστές του από την Αμφισσα, που θα τον θυμούνται πάντα, προσφέρουν στην ΚΟ Φωκίδας για την οικονομική εξόρμηση 260 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Η Ιωάννα Δρογγίτη προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη του συζύγου της ΑΝΤΩΝΗ ΔΡΟΓΓΙΤΗ, του πατέρα της ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ και της ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΙΣΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ (Παπαγιάννη), ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η ΚΟΒ Σφακιωτών της ΚΟ Λευκάδας προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των ηρωικών νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των πρωτοπόρων του ΔΣΕ στη Φωκίδα και Αττικο-Βοιωτία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦYΛΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΛΙΑΣΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ - ΠΕΛΟΠΙΔΑ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ - ΚΡΟΝΟΥ, ΦΙΤΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΤΣΙΤΣΙΠΗ ΣΩΤΗΡΗ - ΛΟΚΡΟΥ, ΚΑΨΗ ΘΥΜΙΟΥ - ΑΝΑΠΟΔΟΥ, ΔΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ - ΓΡΙΒΑ, ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΑΙΑΝΤΑ, ΝΙΕΝΗ ΝΙΚΟΥ - ΠΑΠΟΥΑ, ΜΠΕΛΚΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ - ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗ ΚΩΣΤΑ - ΚΩΣΤΟΥΛΑ, ΓΑΖΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΛΑΔΑ, ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑΝΑΣΗ - ΝΤΙΝΗ, ΤΣΑΤΗΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΙΑΤΡΑ ΓΚΟΛΦΗ -ΣΤΑΡΝΑ.

Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δελφών - Χρισσού Φωκίδας.

Γιώργος Ματζώρος
Γιάννης Βούζας - Λαδιάς