Μικρές σελίδες
Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005

Μου είπαν ότι τα Χριστούγεννα στη Μενδενίτσα δεν έτρωγαν γαλοπούλα αλλά χοιρινό με σέλινο. Δεν ξέρω εάν το έκαναν έτσι ακριβώς όπως θα το κάνουμε εμείς σήμερα, μα σίγουρα θα είναι κάπως έτσι:

Θα χρειαστούμε: ενάμισι κιλό χοιρινό, δυο κιλά σέλινα πράσινα, μισό φλιτζάνι βούτυρο, τρία κρεμμύδια, δυο λεμόνια, δυο αυγά, αλάτι - πιπέρι και μια κουταλιά κορν φλάουρ.

Καθαρίζουμε τα σέλινα, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε σε τρία κομμάτια και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, να μισοβράσουν. Τα στραγγίζουμε μέσα σε τρυπητό και τα αφήνουμε. Κόβουμε το χοιρινό σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το κρέας για να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια(καθαρισμένα και ψιλοκομμένα) μόνο για να μαραθούν. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Τότε ρίχνουμε και τα σέλινα και αφήνουμε να βράσουν μαζί. Στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά και τα διαλύουμε σε λίγο νερό καθώς και το κoρν φλάουρ και σιγά σιγά αυγοκόβουμε... Καλά να περάσετε!