Ποιοι χαίρονται με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα
Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προκλητική αντικομμουνιστική απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ένας- ένας σηκώνουν δειλά - δειλά κεφάλι οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες κομμουνιστοφάγοι.

Στην αρχή ήταν ο Ζιρινόφσκι, μετά το τουρκικό «βαθύ κράτος» και τη «Ζαμάν». Προχτές, τη σκυτάλη πήραν οι «δημοκρατικές δυνάμεις» στην Πορτογαλία, διά στόματος του Ριμπέιρο ι Κάστρο, προέδρου του ακροδεξιού «Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου - Λαϊκού Κόμματος», ο οποίος βρήκε, πως για τα μεγάλα δεινά της ανθρωπότητας και την ...τρομοκρατία ευθύνονται ο μαρξισμός και ο σοσιαλισμός!

«Ο 20ός αιώνας κυριαρχήθηκε από το σοσιαλισμό και πολλά από τα σύγχρονα δεινά του κόσμου και της κοινωνίας μας είναι βαριά θραύσματα αυτών των χρόνων», δήλωσε για να συνεχίσει πως «το τελευταίο τέκνο αυτής της εποχής είναι η τρομοκρατία» και να συμπληρώσει: «Η προέλευση της τρομοκρατίας βρίσκεται στην αριστερά, γιατί ένα μέρος της αριστερής σκέψης εδράζεται στο κήρυγμα και στη νομιμοποίηση της βίας ως κινητήριας δύναμης του μετασχηματισμού της ιστορίας, και αυτό είναι που γέννησε πολλά κινήματα που ορισμένα επιλέγουν ως δρόμο την τρομοκρατία».

Και αναπαράγοντας το αντικομμουνιστικό μνημόνιο συνεχίζει πως «συγκεκριμένα, η μαρξιστική ιδεολογία γεννά δικτατορίες, ορισμένες εκ των οποίων διαρκούν ακόμη».

Και αυτά είναι ...επιχειρήματα για τις προεδρικές εκλογές στην Πορτογαλία, που θα γίνουν σε ένα μήνα, τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του κόμματός του με φόντο τα πορτρέτα των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν, Μάο. Μικρή ένδειξη για το πολιτικό κλίμα που θέλουν να καλλιεργήσουν με την αντικομμουνιστική σταυροφορία που έχει ξεκινήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και πρέπει να βρει αντιμέτωπους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά κινήματα.