ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους

Νέα συγκέντρωση σήμερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή

Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005

1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη ζητάνε ανάμεσα στα άλλα οι συνταξιούχοι, που σήμερα το πρωί κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους του αγώνα
Στους δρόμους βγαίνουν για μια ακόμη φορά σήμερα Τρίτη οι συνταξιούχοι στην Αθήνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Η συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου εκπρόσωποι των συνταξιούχων θα απαιτήσουν συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Απαιτούμε λύσεις και όχι κοροϊδία. Απαιτούμε κατώτερες συντάξεις 1.050 ευρώ που να εξασφαλίζουν ένα ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης και όχι συντάξεις πείνας και ζητιανιάς», υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες. Καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν μια πολιτική υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ηδη, όπως σημειώνεται, στην τελευταία συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία συνταξιούχων (23/11) με τον πρωθυπουργό της χώρας, στα πλαίσια κινητοποίησής τους, ο δεύτερος απάντησε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε όλα. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να χορηγήσει ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις. Αρνήθηκε να τιμαριθμοποιήσει τα φορολογικά κλιμάκια, με συνέπεια να πάρει ουσιαστικά πίσω ό,τι αύξηση - φιλοδώρημα θα δώσει το 2006 στους συνταξιούχους. Αρνήθηκε να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης.

«Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία θα πάμε στη Βουλή, όταν θα συζητείται ο προϋπολογισμός, για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε να δούμε την πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Να τους δώσουμε το ψήφισμα και να τους βάλουμε μπροστά στις ευθύνες τους», καταλήγουν στο αγωνιστικό τους κάλεσμα οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες των συνταξιούχων.