Σήμερα η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Κάιλα

Κηδεύεται στις 2 μ.μ. στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005

Σήμερα, Παρασκευή 23.12.2005, ώρα 2 μ.μ., από το Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, γίνεται η πολιτική κηδεία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Δημήτρη Κάιλα, ο οποίος, πέθανε, προχτές Τετάρτη 21.12.2005, σε ηλικία 86 χρόνων.

Μέλος της ΟΚΝΕ, από το 1940, της Ενωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, το Φλεβάρη του 1943 με την ίδρυση της ΕΠΟΝ αναλαμβάνει γραμματέας του επαρχιακού Συμβουλίου Λοκρίδας της ΕΠΟΝ και λίγο αργότερα γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης Λαμίας της ΕΠΟΝ. Μετά την Απελευθέρωση έγινε γραμματέας του ΕΑΜ στη Λαμία, με πλούσια καθοδηγητική δράση στην Οργάνωση Λαμίας του ΚΚΕ, όπου εξέδιδε παράνομα και το «Λαμιακό Τύπο». Το 1947 βγήκε στο βουνό με το ΔΣΕ, για να καταλήξει στην προσφυγιά με την ήττα στον Εμφύλιο, όπου σπούδασε ιστορικός. Εγραψε ιστορικά βιβλία για τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και τον Εμφύλιο.

Με ανακοινώσεις τους το Κεντρικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) και το Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ), εκφράζουν στην οικογένεια του Δημήτρη Κάιλα τα συλλυπητήριά τους. «Οι αγώνες του και το έργο του θα μας παραδειγματίζουν στην καθημερινή μας πάλη», τονίζεται.