Τα «ημερολόγια» του Απόστολου
Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΝΕΤ «Απόστολος και μόνος»
Με μια νέα σειρά και μια νέα εκπομπή για τον πολιτισμό θα «υποδεχτεί» τη νέα χρονιά η ΕΡΤ. Πρόκειται για την ηθογραφική, ρομαντική κομεντί «Απόστολος και μόνος», σε σκηνοθεσία Νίκου Καβουκίδη και Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που θα προβληθεί από τη ΝΕΤ και το πολιτιστικό μαγκαζίνο «Ημερολόγια», με την Λένα Αρώνη, που θα μεταδώσει η ΕΤ-1.

Η ρομαντική κομεντί «Απόστολος και μόνος» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Γενάρη στις 22.00 από τη ΝΕΤ. Η σειρά, μας μεταφέρει στα τέλη της δεκαετίας του '70 στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια μικρή περιφέρεια κάτω από το Παγγαίο. Εκεί η ζωή κυλά σε ρυθμούς που θα μπορούσαν να αποτελούν τη μικρογραφία του κόσμου και των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, όπου και αν ζει. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο κύριος Απόστολος, ταχυδρομικός υπάλληλος που «μετρά μέρες» για να βγει στη σύνταξη. Αν και θα μπορούσε να εργάζεται σ' ένα κεντρικό υποκατάστημα στην πρωτεύουσα κάποιου νομού, αυτός επιλέγει, να παραμείνει «διευθυντής» του εαυτού του, δηλαδή να είναι ένας απλός ταχυδρομικός υπάλληλος. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για τους συνανθρώπους του. Η σχέση του με τους κατοίκους της περιοχής δεν ξεπερνά ποτέ τα στενά όρια των κανονισμών της υπηρεσίας του. Εξαίρεση, οι σχέσεις του με το στενό του φίλο, τον κύριο Αρίωνα, αλλά και τον πιστό του σκύλο.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα μυστικά και τις αδυναμίες του. Στην περίπτωση του Απόστολου, είναι η παρακολούθηση της ζωής των συγχωριανών του, εν αγνοία τους. Ολα, ξεκινούν από ένα τυχαίο λάθος, από ένα ανοιχτό γράμμα που βρίσκεται στα χέρια του. Ενα λάθος τον οδηγεί στο να μπλεχτεί στην ερωτική ιστορία της Μάρθας, της δασκάλας του χωριού, η οποία του ασκεί μια έντονη όσο και ανομολόγητη έλξη. Από την αλληλογραφία, προκύπτει το τέλος μιας ερωτικής σχέσης, που σαν συνέπεια θα είχε τη συναισθηματική διάλυση της ίδιας. Τότε ο Απόστολος αναλαμβάνει δράση. Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια...

Στη σειρά παίζουν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Θεόδωρος Εξαρχος, Μαρία Καβουκίδου, Ερση Μαλικένζου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά. Το σενάριο ανήκει στον Παναγιώτη Μεντή (Σε μια ιδέα του Γιώργου Μιχαλακόπουλου).

Η νέα πολιτιστική εκπομπή «Ημερολόγια», που θα ολοκληρωθεί σε 20 ωριαίες εκπομπές, θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την Τρίτη 3 Γενάρη, στις 21.00, από την ΕΤ-1. Τα «Ημερολόγια» είναι μια εκπομπή με γρήγορο ρυθμό, έξω από στούντιο και πλατό, γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως εκθέσεις, γειτονιές της Αθήνας, αγορές, εστιατόρια, πολυχώρους.

Κάθε εβδομάδα τρία διαφορετικά πρόσωπα της επικαιρότητας, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ερμηνευτές μιλούν για τη ζωή τους, τη δουλιά τους, τα όνειρά τους, «ξεφυλλίζοντας» ενδιαφέρουσες σελίδες των ημερολογίων τους. Στις πρώτες εκπομπές θα συναντήσουμε τους Κ. Καραμπέτη, Στ. Κραουνάκη, Α. Κούρκουλο, Χρ. Λούλη, Ε. Πασπαλά, Ε. Ρεμπούτσικα, Μ. Ντενίση, Θ. Μπαζάκα, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Ν. Πορτοκάλογλου, Λ. Λαζόπουλο, Στρ. Τζώρτζογλου.