Ο Γενάρης του «Συρμού»
Τετάρτη 4 Γενάρη 2006

Οι μουσικές «διαδρομές» συνεχίζονται στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), και το πρόγραμμα για τον Γενάρη διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο, 6 και 7 Γενάρη, η παράσταση του «Μπλέντερ» του Κώστα Λειβαδά και του Ρένου Χαραλαμπίδη. Τραγούδια, ταινίες, κείμενα, κουβέντες, ποιήματα, πλάκες, σκόρπιες σκέψεις όλα μέσα στο...«Μπλέντερ». Σ' ένα πρόγραμμα που «κινείται» σαν... γρήγορες σημειώσεις στο πακέτο των τσιγάρων. Μαζί τους η Ηρώ Σαΐα.

Στις 13, 14, 20, 21 και 27, 28 Γενάρη, η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Γιώργος Περαντάκος, η Μαρία Ιακώβου και το συγκρότημα «Αργοναύτες» προσκαλούν στην παράσταση «Στάση Μεταξουργείο». Ενα ενδιαφέρον πρόγραμμα, που αναμειγνύει - χωρίς να «μπερδεύει» - τραγούδια σύγχρονα, αλλά και παλιότερα, λαϊκά και ροκ, με σύγχρονες ενορχηστρώσεις.

Στη σκηνή του «Συρμού», εξάλλου, για τρεις ακόμα βραδιές στις 5 και 12 και 26 Γενάρη ανεβαίνουν οι «Ρόδες».

Τις Τετάρτες 18 και 25 Γενάρη οι Δ. Γιαννακόπουλος και Ν. Τάγκας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Ενώ στις 19 Γενάρη θα γίνει η γιορτή του «Συρμού» για τα τρία χρόνια λειτουργίας του με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Τέλος, τα Δευτερότριτα 23, 24 και 30, 31 Γενάρη τη σκυτάλη παίρνουν ο Πασχάλης και οι ΒΩΞ.

Ενώ την Κυριακή 29 Γενάρη οι Λαϊκές Καρικατούρες προσφέρουν ένα πρόγραμμα με είσοδο ελεύθερη.